Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Šieste miesto v kategórii 1 a tretie v triede 2 pre Jantar Team v Limanowej

Monday, 26. 07. 2021 - 20:35, Miroslav Majláth   

Šieste miesto v kategórii 1 a tretie v triede 2 pre Jantar Team v Limanowej

Po predčasne zrušenom Dobšinskom kopci sa seriál FIA European Hill Climb Championship presunul o niečo severnejšie, do poľskej Limanowej, kde nechýbala ani s Jantar Team.

 

Tibor Szabosi;asr61353-2.jpg

Karel Trněný, ktorý v kokpite vozidla Škoda Fabia R5 Special vystriedal Jána Miloňa bojoval o ďalšie body v seriálu FIA European Hill Climb Championship v rámci kategórie 1 a v triede 2.

Tibor Szabosi;asr69673-1.jpg

Napriek faktu, že Karel Trněný sa v priebehu svojho pôsobenia v motoristickom športe vyskytol takmer na všetkých kopcoch, len na európskych okrem Dobšinej a dvoch talianskych ešte nejazdil. Rovnaký prípad bola aj Limanowa, kde si Karel užil svoju premiéru. To znamenalo, že oproti svojim súperom mal veľký hendikep. Karel je však bojovník a túto nevýhodu veľmi rýchle zmazal. Po dvoch sobotných tréningových jazdách, v ktorých dosiahol najrýchlejší čas 2:50 minúty, v nedeľu sám sebe „naložil“ viac ako pol minúty. Už v prvej jazde neponechal nič na náhodu, pričom 5493 metrov dlhú trať absolvoval v čase 2:19,711 a v druhej dokonca svoj najrýchlejší čas vylepšil na hodnotu 2:18,007 minúty. V konečnom zúčtovaní  dojazdil Karel v nesmierne silnej konkurencii preteky v Limanowej na výbornom šiestom mieste absolútneho poradia v kategórii 1, ale aj na konečnom treťom mieste v triede 2.

Tibor Szabosi;asr69670-1.jpg

„Musím povedať, že trať v Limanowej je naozaj veľmi špecifická. Mení sa tu hneď niekoľko starších aj novších povrchov, pričom všetky sú neskutočne šmykľavé. Druhou vecou je, že som túto trať absolvoval prvýkrát. Moja konkurencia tu už jazdí veľa rokov a je to jednoznačne vidieť na dosahovaných časoch. Nevadí, nabudúce viem, že to už bude podstatne lepšie, toto bola taká moja nováčikovská daň. Inak všetko fungovalo super, iba som mohol už skôr obuť pneumatiky, ktoré som použil na poslednú jazdu, tie fungovali fakt super,“ zhodnotil Karel Trněný.

Tibor Szabosi;ac7i5335-1.jpg

S dosiahnutým výsledkom nebol nespokojný ani Ján Miloň, šéf Jantar Teamu: „Ja som spokojný. V Limanowej som na rozdiel od Karla štartoval veľakrát, viem aká je tunajšia trať a poviem pravdu, že Karel to na prvýkrát zvládol dobre. Konkurovať veľmi rýchlym domácim jazdcom je vždy problém, oni tú trať ovládajú dokonale. Karel dosiahol dobrý výsledok a ja pevne verím, že s ním budú spokojní aj partneri Jantar Teamu, ktorým patrí moja veľká vďaka za podporu.“

Jantar Team

Jantar Team teraz, po zrušení pretekov vo Švajčiarsku, čaká mesiac dlhá pauza. Po nej sa predstaví tím vrátane Karla Trněného v rámci ďalšieho kola seriálu FIA European Hill Climb Championship v slovinskej Ilirskej Bistrici.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri