Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Sezónu slovenského rally šampionátu by mohla zakončiť súťaž na Slovakia Ringu

Saturday, 17. 10. 2020 - 11:01, Public relations   

Sezónu slovenského rally šampionátu by mohla zakončiť súťaž na Slovakia Ringu

Podľa kalendára slovenského šampionátu v rally by sa práve v týchto dňoch mali nadšenci motoršportu sťahovať na východ Slovenska, kde by ich čakala náročná dvojetapová Rally Košice. Po nej by sa už všetci tešili zo získaných trofejí a majstrovských titulov. Osud však rozhodol inak a do bežného života nám priniesol koronavírus, ktorý ovplyvňuje všetky naše bežné aktivity a kvôli ktorému musela byť táto súťaž zrušená.

Tibor Szabosi;asfr9873.jpg

Rovnako ako Rally Košice, dopadla aj Rally Tatry, ktorá sa mala konať v septembri. Celkovo sa tak v tejto sezóne uskutočnili len 2 súťaže s tromi súťažnými dňami a to obe mimo územia Slovenska. Na to, aby mohli byť vyhlásení majstri Slovenska aj v disciplíne rally, je potrebné, aby sa podľa Bulletinu 3/2020 zo dňa 19.6.2020, uskutočnilo minimálne 5 samostatne hodnotených súťažných dní.

Tibor Szabosi;ac7i8258.jpg

Jedinou možnosťou ako zachrániť sezónu v tejto náročnej dobe plnej obmedzení, je zorganizovať súťaž na uzatvorenom okruhu Slovakia Ring. A práve toho by sa chcel ujať organizačný výbor, ktorého predsedom je Miro Majláth. V pláne je usporiadať dvojetapovú rally a to v termíne 5.-6. decembra 2020, ktorá by spĺňala všetky podmienky a predpisy pre tradičnú súťaž majstrovstiev Slovenska v rally s kvalitným zabezpečením, potrebnou dĺžkou trate či s časovými kontrolami.

Tibor Szabosi;asf78191.jpg

Rally komisia sa rozhodla, že podporí túto ideu a vyžiadala si základné dokumenty k pripravovanej súťaži, aby ju mohla dodatočne zaradiť do kalendára a schváliť jej Zvláštne ustanovenia. Keďže nevieme ako sa bude situácia na Slovensku ďalej vyvíjať, nevieme zaručiť, že súťaž sa bude konať. Ale pevne veríme, že sa to podarí a zakončíme sezónu v rámci dostupných možností.

Rally komisia SAMŠ



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri