Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Sezóna pretekov do vrchu úspešne odštartovaná

Tuesday, 06. 04. 2021 - 16:33, Public relations   

Sezóna pretekov do vrchu úspešne odštartovaná

Úvodné podujatie oficiálnych majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu pod názvom OMV MAXXMOTION HILL CLIMB RACE SLOVAKIA RING úspešne odštartovalo v uzavretom areáli okruhu SLOVAKIA RING. Najrýchlejším jazdcom sa počas oboch dní veľkonočného víkendu (3.-4.4.2021) stal Martin Juhás z Ambruz Racing tímu.

Tibor Szabosi;asr67469.jpg

Na dvojpreteky majstrovstiev Slovenska, medzinárodných majstrovstiev Slovenska, majstrovstiev Slovenska historických automobilov do vrchu a Slovenského kopcového pohára sa prihlásilo celkovo 49 účastníkov. Na štart sa nakoniec postavilo a odštartovalo 46 pretekárov prevažne zo Slovenska.

Tibor Szabosi;ac7i0890-2.jpg

Sobota sa niesla  v duchu premenlivého a hlavne chladného počasia. Silná dažďová prehánka na konci súťažného dňa znamenala, že do poslednej tretej súťažnej jazdy odštartovalo nakoniec len 17 súťažiacich. Celkovo mali účastníci k dispozícii tri doobedné tréningové a tri pooobedné súťažné jazdy.

Tibor Szabosi;asr66863.jpg

Najrýchlejším jazdcom prvého súťažného dňa sa spomedzi všetkých zúčastnených stal Martin Juhás z Ambruz Racing Teamu jazdiaceho na formule Tatuus FR2000, ktorý trať dlhú 3200m zdolal za 1min 27,380s. Druhým v poradí bol Igor Drotár na Škode Fabia WRC a tretie miesto obsadil Poliak Roman Baran z L Racing teamu jazdiaci na Mitshubishi Lancer. V rámci Majstrovstiev Slovenska sa poradie zmenilo len mierne, keď dvojicu Martin Juhás a Igor Drotár doplnil na treťom mieste Tomáš Ondrej z tímu PT Petrolltrans Rally jazdiaci na Mitshubishi Lancer Evo 9. V najzastúpenejšej skupine (5) si v rámci slovenského šampionátu prvenstvo vybojoval Patrik Purs z Maxxmotorsport tímu jazdiaci na Honde Civic VTI pred Matejom Demeterom (Demo Motorsport Team) na Citroene Saxo VTS a Alexandrom Baráthom na Honde Civic Type-R.

Tibor Szabosi;asr67276.jpg

V rámci Slovenského kopcového pohára bol najrýchlejším Vladimír Podmajerský na Peugeote 206 RC, druhé miesto si vybojoval Marek Pikula na Seate Ibiza a tretie miesto získal Peter Prokopčák na Honde Civic Type-R.

Nedeľa už priniesla o čosi stabilnejšie, ale stále nepríjemné veterné počasie. Poradie na prvých miestach v celkovom hodnotení sa zmenilo len mierne a tak najrýchlejšími jazdcami sa stali opäť Martin Juhás z Amruz Racing tímu pred Igorom Drotárom, dvojicu doplnil Martin Matuška jazdiaci na Intech FŠ. V tomto poradí sa jazdci umiestnili aj v rámci Medzinárodných Majstrovstvách Slovenskej republiky a rovnako aj v Majstrovstvách Slovenskej republiky.

Tibor Szabosi;ac7i7718-2.jpg

V rámci Slovenského kopcového pohára bol najrýchlejší Vladimír Podmajerský na Peugeote 206 RC, druhé miesto  a tretie miesto si tentokrát vymenili, keď druhý skončil Peter Prokopčák na Honde Civic Type-R a tretí Marek Pikula na Seate Ibiza.

V triede historikov počas oboch dní víkendu najlepšie obstál Miloš Zmeškal jazdiaci na Ralt 032 pred Františkom Kmeťom na Metalex MTX 1-03 a Marcelom Beníkom na BMW 2002ti.

ac7i9403.jpg

Podutie sa konalo za prísnych hygienických opatrení prijatých po konzultácii so SAMŠ a v súlade s nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva SR pre organizovanie hromadných športových podujatí zahŕňajúcich okrem iného aj preukázanie sa negatívnym testom na Covid-19 všetkými účastníkmi pred samotnými pretekmi. Divákom prístup na tribúnu a do areálu nebol povolený.

Tibor Szabosi;20210404-164540.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri