Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sebastien Loeb lídrom po prvej etape

Friday, 25. 10. 2019 - 19:19, Ľuboš Kašický   

Sebastien Loeb lídrom po prvej etape

Veterán Loeb vlani všetkých šokoval katalánskym víťazstvom. Chce svoj prekvapenie zopakovať aj tento rok? Bolo by to jubilejné 80-te víťazstvo tejto legendy v súťažiach majstrovstiev sveta.

 

Nie, nevrátili sme sa v čase. Na čele priebežného poradia predposledného podniku majstrovstiev sveta rely v Španielsku je deväťnásobný svetový šampión Sebastien Loeb. Francúz tento rok pomáha tímu Hyundai na niektorých súťažiach a katalánska bude to poslednou.

hy02-10.jpg

Loebove vedenie v súťaži je milou zaujímavosťou, no hlavná pozornosť odbornej aj diváckej verejnosti sa sústreďuje na trojicu favoritov v boji o titul. V hre sú stále Estónec Ott Tänak (toyota), Francúz Sebastien Ogier (citroen) a Belgičan Thierry Neuville (hyundai). Tänak pricestoval do Španielska s 28 bodovým náskokom pred Ogierom a je na tom najlepšie. 41-bodová strata Neuvilla (v hre je šesťdesiat bodov) odsúva už skôr do úlohy veriaceho pozorovateľa. Veriť však, že súperi budú mať problémy a on vyhrá je však veľmi málo pravdepodobné.

hy01-12.jpg

Napriek všetkému sa už v prvej etape dostal do problémov jeden s ašpirantov na titul. A nebol to nikto iný, ako stále úradujúcu šampión Ogier! Francúz síce vyhral hneď úvodný úsek, no potom prišli problémy s posilňovačom riadenia a šance na titul sa scvrkli na minimum. „Som v pohode. Chýba mi však motivácia pokračovať,“ rezignoval Sebastien Ogier, ktorého technika pripravila o cenné (nie sekundy ale) minúty! V servise po prvej sekcii síce citroen majstra sveta opravili, no RS3 bola 39-kilometrová La Fatarella, kde sa získaná strata už nedá dobehnúť.

ci03-7.jpg

Tänak s Neuvillom zbystrili pozornosť a obaja novej situácii prispôsobili svoju jazdu. „Neriešil Ogiera,“ tvrdil navonok Estónec, no jeho časy ukazovali, že si dával pozor a ide na body. „Je to veľmi náročné. Tlačím, čo to dá, ale neviem byť rýchlejší,“ stále nás presviedča Tänak, ktorý do cieľa piatkovej etapy došiel na piatom mieste. Stebla nádeje sa vedľa Estónca stále chytá aj Neuville, ktorého tlačí celý tím Hyundai.

hy03-8.jpg

Na čele súťaže sa od druhého úseku striedali iba Sordo s Neuvillom (obaja hyundai), no v závere všetkých prekvapil rozbehnutý Sebastien Ogier. Nestarnúca legenda automobilových súťaží dnes vyhrala polovicu meraných úsekov (tri) a nocuje na prvom mieste! Neuville je druhý so stratou necelých dvoch sekúnd a aj tretie miesto patrí Hyundaiu, keď Sordo zaostáva len o 7,6 sekundy!

to03-2.jpg

Hyundai bojuje o Pohár konštruktérov, kde pred štartom súťaže viedol len o osem bodov pred Toyotou. Šance Neuvilla sú minimálne, no aj jeho tím tlačí k víťazstvo. Ak sa nič extra neprihodí, tak by sme mohli očakávať víťazstvo Neuvilla pred Loebom, alebo Sordom. Tänak nepotrebuje vyhrať. Tänak potrebuje bezpečné body, ktorými eliminuje Ogiera a definitívne aj Neuvilla.

hy04-8.jpg

O potvrdenie majstrovského titulu v Pohári konštruktérov s hrá aj vo WRC2 PRO. V tejto kategórii prekvapivo vedie Mads Ostberg (citroen) pred Rovanperom a Kopeckým (obaja škoda). Nórsky pilot vedie aj celkové poradie vozidiel RC2.

V sobotu pokračuje súťaž druhou etapou, kde na posádky čakajú dve sekcie a sedem meraných úsekov. Spolu 122 ostrých kilometrov.

Pozrite si priebežné poradie:



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri