Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Scooter Endurance a Pioniercup Pezinská Baba

Tuesday, 10. 06. 2008 - 00:00, T. Szabosi   

Scooter Endurance a Pioniercup Pezinská BabaPezinská Baba patrila tento víkend skútristom a pionieristom. V kameňolome jazdili svoje druhé tohtoročné preteky vytrvalostného seriálu družstiev Scooter Endurance a Pioniercup.

Prví na štartovecej čiare stáli pretekári Pionier – cupu. Smolný deň mal najmä Pavol Jakab, ktorému štrajkoval jeho motocykel už od začiatku. Motor nemal výkon, čo sa prejavilo prepadom na posledné miesto v tabuľke. O prvú a druhú priečku sa opäť pobili strýko a synovec Pavol a Patrik Gavlíkovci. Patrik mal tiež problém zo svojim, dnes už veteránskym pionierom a tak strýko Pavol bol tentokrát úspešnejší, na rozdiel od Dunajskej Stredy, si totiž na Babe vyjazdil svoje tohtoročné prvenstvo.

Skútristi štartovali obe vytvalostné rozjazdy systémom Le Mans a všetky kubatúry naraz. Osemnásť dvojčlenných posádok sa postaralo o divácky atraktívne preteky. Aj keď počasie na Pezinskej Babe vyšlo, pršalo len v noci a trať bola suchá, o kolízne situácie nebola núdza. Súťažilo sa však v duchu fair – play, takže aj posádky záchranárskych sanitiek si mohli vychutnať zápolenia jazdcov bez zásahov.

O rozruch sa postaral šenkvický LTM Racing Team, keď Martin Nemčovič dorazil do boxov na prázdnej zadnej pneumatike. Napriek obetavému výkonu mechanikov na čele s manažérom tímu a otcom Ľubošom Nemčovičom, sa im nepodarilo opraviť poškodený disk skútra. Posádka č. 22: Martin Nemčovič / Libor Buček sa postupom času prepadávala nižšie a nižšie. Po druhom okamžitom spľasnutí pneumatiky na poškodenom disku sa pre nich preteky definitívne skončili a v celkovom hodnotení doterajšej sezóny sa prepadli až na celkové siedme miesto.

Prvé miesto v celkovom hodnotení si svojou suverénnou jazdou opäť potvrdila posádka Viktor Vodanský / Martin Čermák jazdiaci v najsilnejšej kubatúre Open. Po vypadnutí šenkvických favoritov LTM Nemčovič / Buček im doslava po celý čas nebezpečne dýchala na krk posádka B2L teamu Dušan Predanóci / Marek Dugovič, ktorí však od víťazov dostali dve kolá a skončili na celkovom druhom mieste, no vo svojej kategórii 70 Racing si vyjazdili suverénne prvenstvo.

Aj keď sa Pezinská Baba a jej areál v Kameňolome spája historicky najmä s motoristickým športom na štyroch kolesách, v priebehu krátkeho času sa tam odomácňujú aj dvoj kolesové tátoše. Vytrvalostný seriál skútrov a aj preteky pionierov sú toho dôkazom.


Maroš Palesch

Výsledky Pionier
Výsledky Scooter
Výsledky po triedach





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri