Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Safari Rally – Analýza a Tipy (+onboardy)

Wednesday, 23. 06. 2021 - 20:03, Martin Kysucký   

Safari Rally – Analýza a Tipy (+onboardy)

Po 19tich rokoch sa WRC vracia do Afriky. Safari Rally je veľmi odlišná od akejkoľvek inej súťaže, ktorú môžeme vidieť v priebehu sezóny. Aj po 19-tich rokoch to vyzerá, že legendárna rally neostane nič dlžná svojej povesti a pre súťažiacich bude jedinečnou výzvou. Kto sú favoriti? Vzhľadom na absenciu akýchkoľvek skúseností z predošlých rokov sa nebudú predikcie tvoriť ľahko. No poďme to aspoň skúsiť.

al20190031356.jpg

Favoriti:

Ott Tanak – Víťaz – Kurz 4.10
Ott mal na posledných dvoch súťažiach mimoriadnu smolu, keď odstupoval z prvého miesta. V súčasnosti je určite najrýchlejší a vyzerá to tak, že definitívne našiel stratenú formu z Toyoty. A keď sa pozrieme na tabuľku šampionátu je evidentne, že Tanak už nemá veľmi čo stratiť. Ak chce ešte zabojovať o titul, musí vyhrať. Tretie či štvrté miesto mu už nepomôže. Kurz 4.10 na jeho víťazstvo vyzerá veľmi hodnotne.

Sebastien Ogier
Favorit na víťazstvo podľa stávkových kancelárii. A keď sa pozrieme na jeho posledné výsledky z drsných súťaži ako Acropolis, či Turecko patrí medzi favoritov právom. Ogier je tiež najskúsenejším jazdcom z WRC a skúsenosti sa v podstate na novej náročnej rally určite zídu. Na druhej strane, vzhľadom na pozíciu v tabuľke jazdcov úradujúci majster sveta nepotrebuje vyhrať. Skôr naopak. Súťaže, kde bude Toyota silná sú stále pred nami a v Afrike bude skôr dôležité vyhnúť sa problémom. Nezabúdajme tiež, že bude štartovať ako prvý. Čo môže byť na niektorých rýchlostných skúškach nevýhoda.

wrc-2019-rd3-077.jpg

Top 3:

Elfyn Evans Top 3 – Kurz 2.00
Evans patrí medzi spoľahlivých jazdcov a častokrát vie ťažiť z problémov druhých. Na posledných dvoch súťažiach bral prvé a druhé miesto, ktoré získal najmä vďaka odstúpeniam iných  jazdcov. Tiež nezabúdajme na jeho víťazstvo v Turecku minulý rok, kde vyhral po tom, ako na jednej rýchlostnej skúške dostali prakticky všetci defekt, okrem neho. Kurz 2.00 na to, že skončí do Top 3 tak vyzerá zaujímavo.

Top 5:

Takamoto Katsuta – Top 5 – Kurz 5.00
Japonec Katsuta tento rok podáva veľmi vyrovnané výkony. V prvých troch súťažiach bral šieste miesto. Na posledných dvoch bral štvrté miesto po problémoch ostatných. Safari pravdepodobne, tiež bude jedna zo súťaží, kde sa zodpovedná jazda môže vyplatiť. Kurz 5.00 na to, že skončí do top 5 je dosť prekvapivý a vyzerá, ako dosť hodnotný.

2019mexico-aus-0069.jpg

Kompletnú ponuku kurzov na Safari Rally môžete nájsť TU.

Rally oficiálne začala už vo štvrtok 11:45. Čo bol zároveň aj čas do kedy bolo možné tipovať. Ak ste nestihli podať svoje tikety, sledujte autosportfoto.sk aj pred Estónskou Rally.

Na záver by sme Vám radi priblížili, akým výzvam budú posádky čeliť na Safari Rally. Prvý onboard je z druhej rýchlostnej skúšky, ktorá bude patriť medzi najpomalšie a najužšie z celého šampionátu. Naopak SS10 je veľmi otvorená, plná zebier a miestami bude veľmi rýchla.

SS2

SS10

A aké sú vaše tipy a predikcie? Dajte nám vedieť do komentárov.

Autosport Guru.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri