Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA SPORT šiestykrát absolútnym víťazom Rally Lubeník

Tuesday, 17. 07. 2018 - 08:43, Public relations   

RUFA SPORT šiestykrát absolútnym víťazom Rally Lubeník

Posádka slovenského RUFA SPORT Teamu ovládla už po šiestykrát Rally Lubeník.

Z celkovo desiatich ročníkov Rally Lubeník bral slovenský RUFA SPORT Team na tejto súťaži šesť absolútnych víťazstiev. To posledné sa mu podarilo vybojovať v rámci jubilejnej, 10. Enipro Rally Lubeník 2018.

Tibor Szabosi;c30i2066-10.jpg

Už od štartu podujatia, ktoré sa zaradilo do tohtoročného kalendáru Majstrovstiev Slovenska v rally 2018 ako štvrté v poradí, bolo jasné, že posádka RUFA SPORT Teamu prišla bojovať o víťazstvo. Z úvodných troch rýchlostných skúšok dve vyhrala a tým pádom prenocovala na priebežnom prvom mieste s náskokom viac ako štyridsať sekúnd pred súpermi. A to všetko na jednej z najťažších slovenských tratí, rýchlostnej skúške s príznačným názvom „Peklo".

Tibor Szabosi;c30i1939-12.jpg

„Bolo to fakt peklo. Táto rýchlostná skúška si svoj názov určite zaslúži. Navyše sme jednu z nich absolvovali za svetla, druhú za šera a tretiu v úplnej tme. Nič však ešte nekončí, sme iba v polovici súťaže a ideme bojovať ďalej," povedal Grzegorz Grzyb po piatkovej trojici rýchlostných skúšok.

Tibor Szabosi;c30i4282-11.jpg

Na sobotu (14.7.2018) pripravil organizátor ďalšiu nádielku šiestich testov, ktoré mali rozhodnúť o konečnom poradí. Grzegorzovi s Boguslawom bolo jasné, že si musia svoje prvé miesto a náskok viac ako štyridsať sekúnd neustále kontrolovať, ale zároveň museli absolvovať zvyšné testy v rýchlom tempe, bez zbytočných chýb. To všetko sa nakoniec podarilo a profesorskou čistou jazdou bez chýb zvyšné rýchlostné skúšky absolvovali a slovenský RUFA SPORT Team tak bral v rámci 10. Enipro Rally Lubeník 2018 absolútne prvé miesto a historicky už šieste absolútne víťazstvo z Lubeníka.

Tibor Szabosi;c30i3354-7.jpg

„Prišli sme sem s jasným cieľom, ktorý sa nám aj podarilo na sto percent splniť. Sme šťastní, no zároveň vieme, že nás do konca sezóny ešte čakajú neľútostné súboje. Po víťazstve sa nám podarilo odpútať sa od súperov a sme vo vedení v priebežnom poradí MSR o pár bodov. To je podstatné," doplnil v cieli súťaže Grzyb.

Tibor Szabosi;c30i4981-7.jpg

Nadmieru spokojný bol s výsledkom aj manažér RUFA SPORT Teamu Ľubomír Kleman: Super. Vyhrali sme absolútne 10. Enipro Rally Lubeník 2018 a v histórii nám patrí šesť víťazstiev z desiatich ročníkov. Takúto bilanciu asi nemá na Slovensku ani jeden rallly tím a nám sa to podarilo. Grzegorz bravúrnou a kontrolovanou jazdou zdolal konkurenciu. Nie vždy platí „pravidlo", že posádka musí vyhrať všetky rýchlostné skúšky aby sa stala víťazom súťaže. Ďakujem posádke, ale aj partnerom tímu za podporu a mechanikom MM Rally Teamu za perfektnú prípravu Škody Fabia R5. Samozrejme divákom rovnako patrí vďaka, bez nich by tento náš šport asi nemal význam."

Tibor Szabosi;c30i3630-9.jpg

Slovenský RUFA SPORT Team teraz čaká podujatie zaradené do FIA ERC, ktoré sa bude konať v Ríme.

Tibor Szabosi;c30i4903-11.jpg

RUFA SPORT Team, M. Majláth

partneri-new.jpg

Fotogaléria RUFA Sport Rally Lubeník

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri