Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA SPORT s Grzybom smeruje na pre nich „domácu“ súťaž

Thursday, 08. 08. 2019 - 09:22, Public relations   

RUFA SPORT s Grzybom smeruje na pre nich „domácu“ súťaž

Slovenský RUFA SPORT Team spoločne so súťažnou posádkou Grzegorz Grzyb – Robert Hundla a vozidlom Škoda Fabia R5 odštartujú na podujatí 28. Rajd Rzeszowski 2019.

 

Tibor Szabosi;c30i5685-22.jpg

Rajd Rzeszowski azda netreba predstavovať ani jednému rally fanúšikovi na Slovensku. Pred niekoľkými rokmi bola táto súťaž konajúca sa v poľskom Rzeszowe a jeho okolí súčasťou slovenského rally šampionátu a v okolí tunajších rally tratí sa v tom čase tlačilo množstvo slovenských divákov. Tie časy sú však už nenávratne preč, jedno však ostalo stále. A tým je každoročná účasť slovenského RUFA SPORT Teamu na tejto súťaži. Dôvod je v podstate jednoduchý. Grzegorz Grzyb sa v Rzeszowe narodil, vyrastal a aj keď v tomto meste už dnes nebýva, stále sa tu cíti ako doma. Dôvod navyše prečo sa sem spoločne so slovenským tímom vracia je fakt, že Rajd Rzeszowski už viackrát absolútne vyhral. V tomto roku bude bojovať v Rzeszowe o body v rámci trojice šampionátov – FIA European Rally Trophy, FIA CEZ Rally Championship a v rámci Majstrovstiev Poľska v rally 2019.

Tibor Szabosi;c30i5372-15.jpg

„V Rzeszowe sa fakt cítime ako doma a to nielen preto, že Grzegorz je tunajším rodákom. Máme tu množstvo priateľov, fanúšikov a jednoducho túto súťaž berieme fakt ako našu domácu. V minulosti tu Grzegorz spoločne s Robertom niekoľkokrát stáli na najvyššom stupienku pre absolútnych víťazov a o čo možno najlepšie umiestnenie sa určite budú snažiť aj teraz. Pred štartom samotnej súťaže nás ešte v stredu alebo vo štvrtok čaká test vozidla, kde Grzegorz spoločne s mechanikmi nastaví auto na rzeszowské podmienky. Potom už vo štvrtok podvečer nasleduje slávnostný štart v centre Rzeszowa a následne samotná súťaž,“ Povedal manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman.

Tibor Szabosi;asf-6090-5.jpg

28. Rajd Rzeszowski 2019 štartuje v dňoch 8. – 10.8.2019. Ako už Ľubo Kleman naznačil, na štvrtok podvečer je pripravený slávnostný štart spojený s predstavením súťažných posádok. V priebehu piatka a soboty (9. – 10.8.2019) budú súťažiaci tvrdo bojovať o čo najlepšie dosiahnuté časy na celkovo na jedenástich rýchlostných skúškach. Meno víťaznej posádky sa dozvieme v sobotu o 15 hodine 30 minúte.

Miro Majláth

rufa-loga-2019-hustopece.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri