Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA SPORT historický úspech na FIA ERC Rally Roma di Capitale 2018

Wednesday, 25. 07. 2018 - 13:45, Public relations   

RUFA SPORT historický úspech na FIA ERC Rally Roma di Capitale 2018

Piate kolo seriálu FIA European Rally Championship, ktoré sa konalo v talianskom Ríme, nevynechal ani jediný slovenský RUFA SPORT Team, s historickým výsledkom, súťaž dojazdili na treťom mieste absolútneho poradia.

 

Marcin Rybak;grzyb-3day14.jpg

Grzegorz Grzyb spoločne s Jakubom Wróbelom na Škodou Fabia R5 rozbehli súťaž Rally Roma di Capitale 2018 štvrtým miestom v prvej rýchlostnej skúške. V druhom teste im síce patrilo až desiate miesto, to však hneď v ďalšom teste napravili piatym a na ďalšom štvrtým miestom. V prvom sobotnom servise im patrilo šieste miesto absolútneho poradia. V ďalšej sekcii súťaže dosiahli celkovo trikrát na tretie miesto v jednotlivých testoch a záverečnej „superšpeciálke" na deviate. Grzyb s Wróbelom tak zo soboty na nedeľu prenocovali na štvrtom mieste absolútneho poradia, iba 1,4 sekundy za pódiovým umiestnením.

Marcin Rybak;r02a6523.jpg

Pred všetkými posádkami ale ešte bolo sedem nedeľných, záverečných rýchlostných skúšok. Z nich hneď prvá rýchlostná skúška bola zrušená z bezpečnostných dôvodov. V ostatných rýchlostných skúškach si Grzegorz s Jakubom nielenže udržali svoju pozíciu, ale dokonca poskočili na tretie miesto absolútneho poradia. Na tejto pozícii dojazdili až do cieľa a postavili sa na víťazné pódium medzi najrýchlejšiu trojicu v rámci Rally Roma di Capitale 2018.

Marcin Rybak;grzyb-roma5.jpg

„Je to naozaj skvelý pocit skončiť na treťom mieste absolútne na tak ťažkej súťaži akou je Rally Roma di Capitale. Bol to veľký súboj nielen s európskymi, ale aj domácimi, talianskymi súpermi. Musím povedať, že pred súťažou som vôbec neuvažoval o tom, že by sa nám podaril takýto výsledok. Je to nádherný sen. Ďakujem všetkým, RUFA SPORT Teamu a jeho partnerom, mechanikom a proste všetkým ktorí nám držali palce," zhodnotil jazdec, Grzegorz Grzyb.

Marcin Rybak;grzyb-2day15.jpg

Nádherný, ale aj šťastný pocit z výborného výsledku mal aj manažér RUFA SPORT Teamu Ľubomír Kleman: „Tak ako už Grzegorz povedal, išli sme do Ríma urobiť dobrý výsledok a reprezentovať slovenský rally šport, pričom s týmto cieľom ideme na každú súťaž. Bola tu neskutočne silná konkurencia a som nesmierne rád, že to Grzegorz s Jakubom dotiahli na tretie miesto absolútneho poradia. Samozrejme v tomto snažení nám pomohlo aj výborne pripravené vozidlo Škoda Fabia R5 z dielní košického MM Rally Teamu. Moja vďaka patrí nielen posádke, či mechanikom, ale aj partnerom RUFA SPORT Teamu vďaka ktorým sme sa na tejto nádhernej a krásnej, ale zároveň veľmi ťažkej súťaži mohli zúčatniť."

partneri-new.jpg

RUFA SPORT Team, M. Majláth

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri