Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA SPORT & CRUSAR & Grzegorz Grzyb majstrami Poľska v rally 2018

Tuesday, 25. 09. 2018 - 21:12, Public relations   

RUFA SPORT & CRUSAR & Grzegorz Grzyb majstrami Poľska v rally 2018

Podujatie 75th Rally Polska 2018, zaradené do seriálu FIA ERC, ale aj poľských rally majstrovstiev, znamenalo pre slovenský RUFA SPORT a poľský CRUSAR spoločne s posádkou Grzegorz Grzyb - Jakub Wróbel po ročnej prestávke návrat na "poľský rally trón".

Marcin Rybak;g53.jpg

Samozrejme poľský absolútny majstrovský rally titul pre Grzyba, ktorý získal spoločne s RUFA SPORTOM a CRUSAROM je v tomto momente ešte neoficiálny, keďže jeho schválenie podlieha ešte schváleniu od poľskej národnej asociácie, to je však už iba formalita a tak už dnes mohli všetci spoločne oslavovať.

Marcin Rybak;g39.jpg

Tretie miesto absolútneho poradia v RSMP v rámci 75. poľskej rally PZM a doplnkové tri body v záverečnej rýchlostnej skúške dobre známej pod názvom Power Stage stačilo na to, aby Grzegorz Grzyb získal po ročnej pauze opäť titul absolútneho poľského rally majstra. V konečnom poradí zaznamenal Grzegorz Grzyb celkovo 151 bodov, čím o jeden bod predstihol najbližšiu konkurenciu. Okrem tohto výrazného úspechu dosiahol Grzegorz Grzyb spoločne so spolujazdcom Jakubom Wróbelom aj na siedme miesto absolútneho poradia v rámci súťaže zaradenej do seriálu FIA European Rally Championship.

Marcin Rybak;g24-1.jpg

„Veľmi, ale naozaj veľmi ťažká súťaž. Snažili sme sa jazdiť rýchle, ale na druhej strane s rozumom. Vedeli sme, že v stávke sú nielen ďalšie body do seriálu FIA European Rally Championship, ale aj do poľských majstrovstiev. Nakoniec sa podarilo jedno aj druhé, navyše sa nám podarilo vybojovať už druhý absolútny poľský rally titul. Nebolo to jednoduché, titul sme získali iba o jediný bod, napriek tomu je náš, čo ma veľmi teší. Ďakujem partnerom slovenského RUFA SPORT Teamu a poľského CRUSARU, bez nich by sme to neboli dokázali," povedal v cieli 75th Rally Poland 2018 Grzegorz Grzyb.

Marcin Rybak;g66.jpg

Samozrejme nespokojný nemohol byť ani manažér slovenského RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman: „Dnes sa nám opäť podarilo vybojovať po ročnej pauze poľský absolútny titul v rally a ja som nesmierne spokojný. Grzegorz s Jakubom opäť dokázali, že vedia jazdiť nielen rýchle, ale aj s chladnou hlavou a dotiahnuť všetko do úspešného konca. Bola to naozaj, ako už aj Grzegorz povedal, ťažká súťaž, plná prekvapení a nesmierne ťažkých súbojov. My sme z nich vyšli výborne, poľský titul je doma, ďalšie body do seriálu FIA ERC tiež, čiže je všetko tak ako má byť."

Marcin Rybak;g56.jpg

Slovenský RUFA SPORT Team čaká ešte finále slovenského rally šampionátu, ktoré bude rovnako zaujímavé. Či sa podarí RUFA SPORT teamu vybojovať aj piaty slovenský absolútny rally titul, to sa dozvieme už o mesiac v Košiciach.

Marcin Rybak;g70.jpg

RUFA SPORT Team, M. Majláth

Marcin Rybak;g26.jpg

rufa-august-2018.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri