Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA MOTOR-SPORT získal už šiesty titul absolútneho slovenského majstra v rally

Friday, 29. 10. 2021 - 10:36, Miroslav Majláth   

RUFA MOTOR-SPORT získal už šiesty titul absolútneho slovenského majstra v rally

Sedemnásť sezón na výslní, šestnásťkrát na pódiu. Taká je v skratke bilancia RUFA MOTO-SPORT Teamu. Všetky spomínané úspechy navyše dosiahol tím s jediným jazdcom, Grzegorzom Grzybom.

 

Michal Bobko;asf-3804-3.jpg

Písal sa rok 2005, keď na Slovensku uzrel svetlo sveta nový rally tím. Od začiatku ho reprezentoval poľský jazdec, vtedy ešte mladík, Grzegorz Grzyb. Ten dokázal svoje jazdecké kvality už v nasledujúcej sezóne, čiže v roku 2006, keď sa postavil spoločne so spolujazdcom Robertom Hundlom prvýkrát na najvyšší stupienok pre absolútnych majstrov Slovenska v rally. Po tomto raketovom nástupe na scénu nasledovali ďalšie sezóny, kde ani jedenkrát Grzyb nezaváhal, pričom mu vždy patrilo miesto v TOP trojke najlepších v rámci slovenských rally majstrovstiev. Spomedzi týchto úspechov treba spomenúť hlavne roky 2006, 2013, 2014, 2015 a 2020, keď RUFA MOTOR-SPORT Team spoločne s Grzegorzom Grzybom a jeho spolujazdcami stál na najvyššom stupienku pre absolútneho majstra Slovenska v rally.

Tibor Szabosi;ac7i9392-4.jpg

Po piatich tituloch absolútneho majstra Slovenska, ale aj dvoch absolútnych majstrov Poľska prišla aktuálna sezóna, čiže v roku 2021. Aj tu RUFA MOTOR-SPORT Team nezaváhal. Grzegorzovi Grzybovi a Michalovi Poradziszovi navyše stačili iba tri podujatia z päťdielneho seriálu na to, aby si na svoje konto pripísali v poradí už šiesty titul absolútnych majstrov Slovenska v rally.

Bohuslav Štrauch;dsc-1639.jpg

Všetko sa to začalo na Slovakia Ringu, kde v rámci dvojetapovej súťaže, napriek veľmi silnej konkurencii, posádka RUFA MOTOR-SPORT Teamu nezaváhala a brala plný počet bodov. Po tomto úspechu nasledoval rovnaký scenár aj v rámci Rallye Tatry. Po vynechanej súťaži v Hustopečiach sa slovenské rally majstrovstvá presunuli do poľského Rzeszowa, mesta, ktoré je navyše Grzybovým rodiskom. Tu čakala na Grzegorza s Michalom najťažšia súťaž v sezóne 2021. Po havárii pri teste totiž toto podujatie museli absolvovať riadne doudieraný. Napriek tomu nezaváhali a brali aj tu plný počet bodov. V rámci posledného kola seriálu Majstrovstvá Slovenska v rally 2021 sa fanúšikom poľská posádka neukázala.

Tibor Szabosi;ac7i8570-5.jpg

„Som nesmierne rád, že aj napriek ťažkej sezóne sa našej súťažnej posádke podarilo získať v poradí už šiesty titul absolútnych majstrov Slovenska v rally. Ako sa ukázalo, mali sme pred konkurenciou výraznú prevahu o čom hovorí aj fakt, že na troch podujatiach ktoré sme absolvovali, sme bodovali naplno. To nám zabezpečilo tohtoročný slovenský majstrovský titul. Moja vďaka za tohtoročnú sezónu patrí všetkým partnerom nášho tímu, samozrejme posádke za špičkový výkon, ale aj TOP CARS Teamu za prípravu Škody Fabia Rally2 a samozrejme fanúšikom za podporu,“ zhodnotil manažér RUFA MOTOR-SPORT Teamu.

Tibor Szabosi;asr69463-2.jpg

Oficiálna slovenská rally sezóna už síce skončila, RUFA MOTOR-SPORT Team však ešte čaká séria posezónnych podujatí. Prvým z nich bude 12.KESKO MOBILE AUTO SHOW 2021, ktoré sa bude konať v dňoch 12. – 13.11.2021 na Slovakia Ringu.

Miro Majláth

RUFA MOTOR-SPORT Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri