Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA MOTOR-SPORT chce v Poprade opäť uspieť

Thursday, 27. 05. 2021 - 08:56, Miroslav Majláth   

RUFA MOTOR-SPORT chce v Poprade opäť uspieť

Päťnásobný slovenský a dvojnásobný poľský absolútny rally majster, slovenský RUFA MOTOR-SPORT smeruje počas nadchádzajúceho víkendu do Popradu.

 

Tibor Szabosi;ac7i3083-2.jpg

Majstrovstvá Slovenska v rally 2021 nezačali pre posádku Grzegorz Grzyb – Michal Poradzisz vôbec zle. Na Slovakia Ringu, v rámci úvodného kola slovenského rally šampionátu brala posádka maximálny možný počet bodov a patrí jej tak prvé miesto priebežného poradia. Teraz nasleduje druhé kolo, ktoré sa bude konať pod tatranskými končiarmi.

Tibor Szabosi;ac7i5663-4.jpg

V Poprade slovenský RUFA MOTOR-SPORT Team bral absolútne víťazstvo už trikrát. Stalo sa tak v rokoch 2008, 2015, ale aj 2017, pričom v každom z týchto prípadov za volantom súťažného vozidla sedel Grzegorz Grzyb, päťnásobný slovenský a dvojnásobný poľský absolútny rally majster.

Tibor Szabosi;ac7i4206-2.jpg

„Čaká nás súťaž, ktorá nebude vôbec jednoduchá. Grzegorz však Rallye Tatry v minulosti už trikrát absolútne vyhral a verím tomu, že sa mu bude dariť aj v tomto roku. Samotný majstrák sa nám podarilo dobre rozbehnúť, na Slovakia Ringu sme brali celkovo šesťdesiat bodov, čo nás stavia do pozície lídra šampionátu. Čo sa týka rýchlostných skúšok, tie už Grzegorz rovnako absolvoval v roku 2019. Síce sa teraz asi pôjdu v opačnom smere, podstatné je, že profil tratí pozná. Pri pohľade do zoznamu prihlásených treba tiež povedať, že konkurencia sa v Poprade zišla dobrá a preto nič netreba nechať na náhodu, ale bude treba bojovať od začiatku až do konca. Máme však dobrú techniku, výbornú posádku, tak ideme do toho,“ zhodnotil manažér tímu.

Tibor Szabosi;asr65866.jpg

Druhé kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2021 odštartuje v dňoch 28. – 30.5.2021 v rámci podujatia 48. Rallye Tatry 2021 v Poprade. Na súťažiacich najskôr čaká v piatok (28.5.2021) slávnostné predstavenie súťažiacich na štartovej rampe. Počas soboty a nedele (29. – 30.5.2021) absolvujú súťažiaci v rámci slovenského šampionátu trať o dĺžke takmer 677 kilometrov. V tomto počte je započítaných už aj viac ako 140 ostrých kilometrov rozdelených do 11 rýchlostných skúšok. Meno víťaznej posádky sa dozvieme v nedeľu podvečer.

Miro Majláth

rufaloga2021.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri