Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Rozhovory s jazdcami Carpoint Junior Cupu

Tuesday, 31. 05. 2011 - 14:08, Daniel Mandzi   

Rozhovory s jazdcami Carpoint Junior Cupu

Meno a priezvisko: Stanislav Pecha
Vek: 18
Jazdí na:
Volkswagen Polo 1.4., 101PS
Cieľ: Závodí len prvý rok, preto chce najmä získať čo najviac skúseností a zlepšovať sa od závodu k závodu. Zatiaľ absolvoval dva závody v Trebaticiach a Bojniciach

Kedy si sa začal venovať motoršportu? Záujem o motoršport sa vo mne zrodil asi tak v roku 2006-2007. Pozeral som v televízii pravidelne WRC a nesmierne ma to chytilo. Prvé preteky som však absolvoval až tento rok. Doteraz som nemal tú možnosť. Aké sú Tvoje ciele? V prvom rade by som sa chcel zlepšiť. Pracovať na svojich jazdeckých schopnostiach a získavať skúsenosti. Cieľom je umiestniť sa na popredných priečkach, v Majstrovstvách Slovenska v skupine S1, čo ale bude nesmierne náročné pre mňa ako začiatočníka. Určite sa chcem raz venovať motoršportu  profesionálne. Máš nejaké vzory, ktoré Ťa inšpirujú v podávaní dobrého výkonu, resp. ku ktorým by si sa chcel priblížiť? Jasné, každý ich máme. Mojimi sú Václav Pech a Peter Gavlák. Čo Ťa inšpirovalo k účasti na Carpoint Junior Cup? Som súťaživý typ .(smiech) možnosť získať skúsenosti, zajazdiť si, naplniť svoje ciele a napokon som si povedal, že prečo sa nezúčastniť.  Ako by si zhodnotil situáciu v motoršporte na Slovensku? Myslím, že úroveň motoršportu a možností na Slovensku nie je zlá. Avšak čo mi chýba je akási centralizácia tejto komunity, myslím tým jej organizačné zastrešenie. Tohto roku ma nesmierne sklamalo zrušenie Rally Bratislava, na ktorú som sa veľmi tešil. Snáď sa už podobná vec nebude opakovať.

V rámci piešťanského stretnutia sa umiestnil v trojici najlepších. Hovoríme o Tomášovi Majerčíkovi.

Meno a priezvisko: Tomáš Majerčík
Vek: 15
Jazdí na: Motokára Intrepid motor Rotax max Junior 125
Kariéra: 2008 - trieda ICA 100-J 12. miesto
2009 - trieda ICA 100-J - 5. miesto v rámci Moravského pohára
2010 - trieda Rotax max Junior - 8. miesto, Open cup v sezóne 2010 získal 2. miesto
Cieľ: záujem jazdiť v triede ICC - 125

Tomáš, kedy si sa začal venovať motoršportu? Myslím, že to bolo keď som mal 10 rokov. Prvýkrát som sedel v motokáre práve v mieste dnešného stretnutia - v motokárovej hale Monza, tu v Piešťanoch. Čo pre Teba znamená jazdenie? Relax, adrenalín, snahu niekam to dotiahnuť. Mojím vzorom je predsa jazdec svetového formátu Michael Schumacher. Raz by som chcel byť rovnako dobrý. Takže Tvojím cieľom je jazdiť niekedy v budúcnosti formulu? Myslím, že nie. Chcel by som sa i naďalej venovať motokáram. Mojím cieľom je byť neustále lepší, naberanie nových skúseností a zručností. V rámci Carpoint Junior Cupu ma zaujala práve možnosť motokárových pretekov. Mám totiž pocit, že na Slovensku sa ich organizuje málo. Čo Ti teda chýba v slovenskom motoršporte vynímajúc množstvo motokárových pretekov? Myslím si, že kvalita a úroveň motoršportu je na Slovensku dobrá. Čo mi však chýba, je starostlivosť o trate. V Nemecku i Rakúsku sú na ich údržbu vyčlenený ľudia, ktorí sa starajú o to, aby boli trate udržiavané a kvalitné. Toto u nás zatiaľ nie je.

Tomáš, prajeme Ti veľa šťastia v tomto seriály a rovnako i počas celej sezóny. Naberaj skúsenosti a zručnosti a dosiahni čo najvyššie umiestnenia. Nech Ti jazda robí radosť i naďalej. Ďakujeme za Tvoj čas a odpovede.

Meno a priezvisko: Matúš Boldiš
Vek: 10
Jazdí na: motokára CRG,motor VORTEX 60
Kariéra: Prvé preteky Dunajská Streda MORAVSKÝ POHÁR 2008 ako 7 ročný
Prvé víťazstvo Trebatice OPEN CUP 2010
Celkové umiestnenie: MORAVSKÝ POHÁR 2009 - 3.miesto
OPEN CUP 2010 - 2.miesto
Cieľ: Môj ciel je získať prvé miesto OPEN CUPE v roku 2011

matus-boldis3.jpg

Matúš, kedy si sa začal venovať tejto záľube? Jazdiť motokáry som začal ako šesť ročný. Chodil som s otcom na preteky a zlákala ma atmosféra i samotný šport. Motokáry sú super.  Máš svoj vzor v motoršporte? Jasné, Fernando Alonso. Čo Ťa inšpirovalo k účasti na Carpoint Junior Cupe? Ponuka na účasť prišla na Open Cupe. Rozhodli sme sa tak, pretože je to ďalšia možnosť zajazdiť si a rovnako sa mi páči myšlienka podpory motoršportu mladých, odpovedal otec. Ako by ste hodnotili kvalitu a úroveň motoršportu na Slovensku? Chýba tu inciatíva podporovať tento šport, slabé finančné i organizačné zázemie. Najmä čo sa týka podpory mladých a ich snahu zapojiť sa do tohto športu. Rodičia dávajú do tohto športu nemalé finančné prostriedky ale aj tak to nestačí pokryť všetky náklady,preto vítame podporu Carpoint Junior Cupu. V čom by si sa chcel Matúš rozvíjať Ty? Ja by som chcel jazdiť čo najviac na motokárach. Baví ma to.

matus-boldis2.jpg

Matúško, ďakujeme Tebe i otcovi za rozhovor, želáme veľa šťastia v tejto sezóne, aby si si počas nej čo najlepšie a najviac zajazdil.

matus-boldis4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri