Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Rozhovory s jazdcami Carpoint Junior Cupu

Wednesday, 27. 04. 2011 - 13:33, Daniel Mandzi   

Rozhovory s jazdcami Carpoint Junior Cupu

Má prvenstvo. Je mladá, talentovaná, výborná jazdkyňa a navyše jediná žena, v 26 člennom zoskupení Carpoint Junior Cupu. Hovoríme o Timei Glossovej.

 

Dominik Bugár;d12-2250.jpg

Meno a Priezvisko: Timea Glossová
Vek: 15
Jazdí na: Podvozok : CRG , Kategória:.Rotax max 125

Kariéra: Jazdí od roku 2007 . Dva roky jazdila kategóriu 100 Junior .Prvý rok skončila celkovo v Moravskom pohári na 9.mieste a o rok neskôr som skončila na 4.mieste .
V roku 2010 začala jazdiť kategóriu Rotax max 125 . V Moravskom pohári  skončila celkovo na 6.mieste a na OPEN CUPE na 4.mieste

Dominik Bugár;d12-2422.jpg

Cieľ: cieľom je umiestnenie  sa do 3.miesta na OPEN CUPE , Moravskom pohári i na Carpointe  Junior Cupe.

Aj Timea sa podrobila nášmu výsluchu a na otázky odpovedala nasledovne.

Timea, ako sa cítiš ako jediná žena v seriály? Dobre (smiech), ale je fakt, že za volantom motokár by som privítala viacej žien. Kedy si sa začala venovať motoršportu? Myslím, že som mala 12 rokov. K láske k tomuto športu ma viedol otec.

Vzormi mi boli a sú kamaráti, ktorí jazdia lepšie než ja. Je to motivujúce. A asi najväčším vzorom je Lucia Panáčková. Na jazdení ma najviac baví adrenalín a rýchlosť. Zaujímal by nás Tvoj pohľad na kvalitu a úroveň motoršportu na Slovensku. Čo Ti tu chýba, resp. čo považuješ za plus? Mrzí ma, počet i stav okruhov, na ktorých sa jazdí. V podstate hovoríme iba o okruhu v Trebaticiach a Dunajskej Strede. Navyše okruhy, ktoré sú vyťažené jazdcami, sú v zlom stave. Za nepostačujúce považujem teda menej príležitostí si kvalitne zajazdiť.

glosova-timea.jpg

Meno a priezvisko: Martin Chasník
Vek: 16
Jazdí na: Škoda Felícia 1300, 115hp

Kariéra: Autocross začal jazdiť v roku 2010. Zúčastnil sa seriálu Autocross Grande Slovakia, kde získal pódiové umiestnenie.

Cieľ:  V sezóne 2011 by som sa rád zúčastnil viacerých podujatí AGS a niektorých iných pretekov.

martin-chasnik1.jpg

Maťo, taká obligátna otázka, kedy si s motoršportom začal? Mal som 15 a neustále sa motal okolo áut. Pred tým ako som začal jazdiť Autocross som robil mechanika svojmu otcovi, ktorý jazdil MSR v Autocrosse. Myslím, že je to zábava a milujem adrenalín. Máš nejaké ciele, ktoré by si chcel túto sezónu dosiahnuť? Jasné, dokončiť celú sezónu. (smiech) Teraz vážne, asi cieľom každého z tých, ktorí sme tu je dosiahnuť čo najvyššiu možnú métu. Bol by som rád, keby sa mi podarí umiestniť sa na popredných priečkach i tohto Junior Cupu. Čo Ťa teda inšpirovalo k účasti na Carpoint Junior Cupe? Jednak som stotožnený s myšlienkou podporiť mladých v motoršporte a rovnako mám veľa kamarátov, ktorí jazdia. Pravdu povediac zmerať si sily. A nebudeme si klamať, je to určite i výhra. Za výhodnú považujem i možnosť variabilitu disciplín, mňa najviac zaujal autocross. Ako by si zhodnotil kvalitu a úroveň motoršportu na Slovensku? Privítal by som viac tratí, nakoľko je ich málo a sú v rôznom technickom stave. Ale inak ju považujem za dobrú.

martin-chasnik2.jpg

Maťo, ďakujeme za rozhovor, želáme veľa úspechov, naplň si svoje ciele a sme zvedaví, čím nás prekvapíš.

simon-suchovsky.jpg

Jedným z najmladších z účastníkov Carpoint Junior Cupu je nádejný, len osemročný jazdec, jazdec Simon Suchovský.

Meno a priezvisko: Simon Suchovský
Vek: 8
Jazdí na: Motokára, 60 ccm, 8KW

simon-suchovsky1.jpg

Kariéra:

Prvé tréningové jazdy: ako 5 ročný
Prvé preteky: ako 6 ročný
Prvé víťazstvo: v deň svojich 7 narodenín
2008 - Moravský pohár, comer 60, 9. miesto
2009 - Moravský pohár,  Baby 60, 1. miesto
2010 - Majster Slovenskej Republiky v triede Parilla 60

simon-suchovsky2.jpg

Simon, kedy si sa začal venovať jazdeniu na motokárach? Počkaj, porozmýšľam. Keď som mal 5 rokov som absolvoval prvé testovacie jazdy. S otcom som chodil na preteky, sledoval atmosféru a chytilo ma to za srdce. Aké sú Tvoje ďalšie ciele? Jazdenie, odpovedal pohotovo Simon.   Viacej jazdiť, vyjazdiť sa a získať čo najlepšie umiestnenie v motokárových pretekoch. Kto je Tvojím vzorom? Sebastian Vettel. Čo Ťa inšpirovalo k účasti na Carpoint Junior Cupe? Inšpiratívna bola ponuka z Open Cupu, odpovedal za Simona jeho otec. Oslovila nás a po nie dlhom uvažovaní sme sa rozhodli, že ideme do toho. Je veľmi super, že na trhu sa objavil seriál podporujúci mladé talenty. Označili by ste teda podporu motoršportu ako slabú? Nie, nepovedal by som slabú, skôr veľmi slabú. Hodnotím ju tak z pohľadu otca, ktorý chce podporovať svoje dieťa v záľube. Vidím nedostatky v málo organizovaných pretekoch pre mladých, podpora zaostáva i po finančnej stránke. Viac menej je takmer nulová. A Ty Simon? Myslíš že sa vyjazdíš túto sezónu do sýta? Čo ťa baví na jazdení? Všetko (smiech). Tak dúfam, že si zajazdím čo najviac.

Ďakujeme Vám teda obom za rozhovor. Simonko, nech sa Ti darí, dobre si zajazdi a veríme, že sa stretneme na konci sezóny s tým, že nám povieš ako veľmi si bol úspešný.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri