Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Rozhovor s víťazom motokárového derby v Piešťanoch.

Tuesday, 15. 03. 2011 - 15:39, Daniel Mandzi   

Rozhovor s víťazom motokárového derby v Piešťanoch.

Ako prvého Vám predstavujeme Mareka Chromého, víťaza motokárového derby v Piešťanoch.  Kto je tento talentovaný tajomný mladý muž, ktorý ako neregistrovaný pretekár získal divokú kartu a stal sa tak po registrácii ďalším platným súťažiacim o titul Majster Carpoint Junior Cup?

Meno a priezvisko: Marek Chromý
Vek: 15
Jazdí na: motokára, 125 ccm, 28,5 hp, podvozok CRG, motor ROTAX MAX

marek-chromy-foto.jpg

Kariéra:
2006 Moravský pohár, celkovo 7. miesto, kategória Comer 80 (neúplný ročník)
2007 Moravský pohár, celkovo 4. miesto, kategória Parilla 80 (podvozok Maranello, motor Parilla)
2008 Moravský pohár, celkovo 4. miesto, kategória 100 Junior (podvozok CRG, motory Marter a Parilla)
2009 Moravský pohár, celkovo 2. miesto, kategória 100 Junior (podvozok CRG, motory Marter a Parilla)
2010 Majstrovstvá SR, celkovo 2. miesto, kategória Rotax Junior Max 125, účastník medzinárodných majstrovstiev Talianska (jeden pretek), celkovo 5. miesto za účasti špičkových jazdcov seriálu Majstrovstiev Európy, 1.miesto v Rotax Junior Max Challenge, 1. miesto v Rotax Junior Max Cup ČR, 1. miesto v seriáli Open Cup SR.

Cieľ pre rok 2011: cieľom je zisk titulu majstra SR v sezóne 2011, ktorý mi automaticky zabezpečí účasť na MS. Ďalej chcem získať čo najviac skúseností z ME a v budúcnosti, pokiaľ to finančné možnosti dovolia, stať sa účastníkom ME s pravidelným ziskom bodov.

carpoint-junior-cup-motokary-18.jpg

Na otázku, v kedy sa začal motoršportu venovať, šiahol Marek hlbšie do pamäti. „Keď som bol dieťa, tak môj otec párkrát požičal z požičovne auto, neskôr som sa ocitol na motokárach a jazdil oproti rovesníkom celkom dobré časy. Jedného dňa ma videl jazdiť chlapík, ktorý mi hovorí: nechceš skúsiť jazdiť závodne? Máš na to a už teraz si na čas výborný. Možno práve toto som potreboval počuť a rozhodnutie začať jazdiť závodne sa zrodilo veľmi rýchlo. Bolo to od roku 2006, mal som 9 rokov."

Kto je Tvojím vzorom v motoršporte? Luis Hemilton, odpovedal Marek pohotovo. On je rovnako i jeden z mojich vzorov pre splnenie mojich snov a cieľov v budúcnosti - zajazdiť si formulu, avšak je to nákladné, preto by som chcel nájsť sponzora, ktorý by ma podporil v realizácii tejto odvážnej myšlienky.

Čo Ťa inšpirovalo k účasti na Carpoint Junior Cup? Nebudem sa tajiť, že najväčšou motiváciou bola samotná výhra. Som súťaživý typ.

carpoint-junior-cup-motokary-52.jpg

Marek, povedz nám ešte prosím Ťa svoj názor na kvalitu a úroveň motoršportu na Slovensku?

Myslím si, že kvalita motoršportu je už vyššia ako bola pred pár rokmi. Napriek tomu vnímam ako negatívum slabú informovanosť pre laickú verejnosť o konaní pretekov. Rovnako ma mrzí, že na Slovensku je málo motokárových okruhov, kde by sme sa mohli dosýta vyblázniť.

carpoint-junior-cup-motokary-58.jpg

Marek, budeme Ti držať palce, aby s úspešným začiatkom prišiel i úspešný koniec v tejto sezóne. Ďakujeme za rozhovor.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri