Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Rotax Max – Sládečka s titulom

Friday, 02. 10. 2009 - 15:22, Miroslav Majláth   

Rotax Max – Sládečka s titulomŠesťdielny seriál Majstrovstiev Slovenskej republiky v kartingu ukončili posledné preteky na motokárovom okruhu v Dunajskej Strede.

Medzi jazdcami v triede Rotax Max sa na posledných pretekoch v Písku do vedenia vyšvihol Samo Sládečka. S dvanásť bodovým náskokom kraľoval pred jeho najväčším rivalom Martinom Konôpkom. Práve posledné preteky v sezóne mali byť rozhodujúce a všetci zúčastnení čakali kto z Dunajskej Stredy odíde ako majster. Bude to Samo, alebo Martin ? Táto otázka rezonovala už od sobotňajšieho predpoludnia dunajskostredským servisným depom a napätie pred samotným štartom posledných pretekov by sa dalo doslova krájať. Do pretekov nastupovali obaja jazdci pevne rozhodnutí zvrátiť šťastie na svoju stranu. Nakoniec sa šťastena usmiala na Samuela Sládečku. Síce dojazdil preteky na druhom mieste v celkovom hodnotení, ale jeho rival Martin Konôpka bol až za ním. To znamenalo, že titul sa sťahuje do Nitry ku Sládečkovcom.



„Som rád, že seriál slovenských majstrovstiev sa jazdil ako otvorený, tým pádom sa pretekov zúčastňovali okrem Slovákov, aj Maďari, Česi, Poliaci a Rakúšania, ale zapadli mezi nás aj nelicencovaní jazdci zúčastňujúci sa Moravského poháru. Na všetkých pretekoch sa stretávala veľmi silná konkurencia a permanentne štartovalo okolo 20 jazdcov. Celý seriál bol napínavý až do konca. Do štvrtých pretekov v sezóne som bol v priebežnom poradí až na treťom mieste a až na záver sa mi podarilo poskočiť hore. Som strašne rád že sa mi podarilo získať prvý krát titul a rad by som sa za to poďakoval svojim rodičom, mechanikom a priateľom a hlavne Ferkovi Nagymu ktorý sa mi venuje už štyri roky,“
povedal po pretekoch Samo Sládečka.



Samo Sládečka si so ziskom titulu Majster Slovenskej republiky v triede Rotax Max zároveň vybojoval ako jediný slovenský jazdec aj účasť na svetovom finále triedy Rotax Max, ktoré sa budú konať ešte v tomto roku, v decembri v Egypte.

Miroslav Majláth






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri