Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Rossi vyhral 12-hodinovku na Ferrari!

Sunday, 15. 12. 2019 - 18:00, Ľuboš Kašický   

Rossi vyhral 12-hodinovku na Ferrari!

Potom, ako sa pred pár dňami Valentino Rossi povozil s Hamiltonom na Mercedese F1, tak teraz súťažne štartoval na Ferrari v kategórii GT3.

 

Na okruhu Yas Marina v Abu Dhabi sa jazdili každoročné dvanásťhodinové preteky, ktoré pritiahli na štart celú plejádu zaujímavých mien. Mimochodom štartoval tam aj slovenský tím ARC Bratislava s Mirom Konôpkom. Najväčšou hviezdou však bol jednoznačne mnohonásobný majster sveta na dvoch kolesách, Talian Valentino Rossi.

gulf003.jpg

Populárny „Doctor“ jazdil premiérovo s Lucom Marinim a Alessiom Saluccim na vozidle Ferrari 488 GT3 (za švajčiarsky tím Kessel Racing) a prekvapivo došiel v absolútnom poradí na treťom mieste. Zároveň to však znamenalo výhru v Triede GT3 PA! Svoj prvý štart s týmto autom a tímom tak dokázal Rossi premeniť na víťazstvo, čím len potvrdil, že jeho ambícia štartovať po skončení kariéry v MotoGP na automobilových vytrvalostných pretekoch je reálna.

gulf001.jpg

Preteky vyhrala posádka nemeckého tímu Attempto Racing v zložení Vanthoor, Mies a Šalikov pred tímovými kolegami Fosterom, Sultanovom a Drudim, obe posádky jazdiace na Audi R8 GT3. Slovenský tím ARC Bratislava skončil na štrnástom mieste, no posádka Konôpka, Murray a Muston doviezla svoju Ginettu LMP3 v Triede P3 na prvom mieste, o celé kolo pred anglickými súpermi z tímu United Autosports v zložení Lynn, Meins a McQuire (Ligier JSP3).

gulf002.jpg

A čo povedal po pretekoch veľký „Doctor“ Valle? „Bol to skvelý zážitok. Veľmi som si to užíval. Je tu skvelá trať a hneď od začiatku som sa cítil v aute veľmi dobre. Je to pre nás úplne nová skúsenosť a spolu s mojim bratom Lucom (Marinim) a Alessiom Saluccim máme z toho veľmi dobrý pocit. Najme, aj sa nám podaril taký skvelý výsledok. Deň bol však poriadne dlhý a bolo ťažké udržať si koncentráciu. Večer, keď sa ochladilo pneumatiky držali ešte lepšie a mohol som pritlačiť. Pre Lucu, ktorý inak jazdí rely, to bola premiéra a veľmi si to s nami užil tiež.“

gulf004.jpg

results-full.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri