Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Drift

Roman Kolesár víťazne na košickom HELL King of Drift

Friday, 19. 07. 2013 - 14:10, Martin Trenkler   

Roman Kolesár víťazne na košickom HELL King of Drift

Jeden z najlepších slovenských drifterov Roman Kolesár si z domácich pretekov v Košiciach priniesol tú najcennejšiu trofej. Predošlý víkend (12.-14. júla) si tam spolu s množstvom fanúšikov a krásnych dám vychutnal podujatie HELL King of Drift.

Roman prvé dve podujatia slovenského šampionátu na Pezinskej babe a v Piešťanoch vynechal. Súťaží totiž v prestížnom seriáli King of Europe, ktorého osemdielny kalendár zavíta do krajín ako Rakúsko, Francúzsko, Španielsko, Grécko, Chorvátsko, Maďarsko, Rumunsko a v neposlednom rade aj na náš Slovakia Ring: tam sa 19. a 20. októbra uskutoční veľké finále, podobne ako minulý rok. Vtedy bojoval talentovaný Roman Kolesár o majstrovský titul.

Jozef Pisch;1t1u3165-2.jpg

Svoje 600-koňové BMW M3 E46 s kompresorom pozná dokonale, v rukách má talent a hlavne množstvo skúseností z domácich a zahraničných súťaží. Svoje umenie kontrolovaného šmyku a spálených pneumatík berie naozaj vážne, veď napokon do každej jazdy obúva vždy nové pneumatiky - polosliky. Tie „ohnivú skúšku" znesú len po dobu pár krátkych kôl. V obci fanúšikov tohto populárneho jazdeckého umenia je meno Roman Kolesár viac ako známe. Ako sa mu teda darilo v Košiciach?

Piatkové voľné tréningy im hneď na úvod premyla búrka spojená s veternou smršťou. Dramatický úvod víkendu tak znamenal nula najazdených kilometrov pre Kolesára a jeho pretekársky stroj.

Jozef Pisch;1t1u3734-2.jpg

V sobotu už pokračovala akcia naplno. Nerovný povrch miestami vystreľoval zadnú nápravu do dvadsaťcentimetrovej výšky (!). Po zoznámení sa s traťou nasledovali popoludní kvalifikačné jazdy. Chvíľu predtým sa však opäť rozpršalo. Svojou druhou meranou jazdou si Roman Kolesár zabezpečil piate miesto.

V nedeľu ráno nasledovali ďalšie tréningové jazdy. „Hneď v prvom kole, v prvej zákrute som počul strašnú ranu: zlomil som polos," spomína Roman Kolesár. Našťastie mal so sebou náhradnú, ktorú stihli vymeniť 20 minút pred koncom tréningov. Tie sa pretiahli o ďalšiu pol hodinu a tak mal košický pretekár dostatok času na skúšobné jazdy pred ostrými súbojmi.

Jozef Pisch;1t1u3921-4.jpg

V súboji TOP 8 porazil skúseného maďarského pretekára Péter Porkolába a v TOP 4 svoju vynikajúcu formu zopakoval proti výborne jazdiacemu Tomášovi Ježekovi z Malaciek. Tomáš nakoniec stál na pódiu na treťom mieste. Vo finále sa stretol - podľa vlastných slov: „s jedným z najlepších slovenských drifterov" - Ivanom Vlčekom. Zajazdil si s ním už počas tréningov a už vtedy sa bolo na čo pozerať. Napokon predviedli divákom skutočne krásne divadlo, keď sa ho Roman dokázal držať takmer na dotyk a dokonale kopíroval jeho jazdu. „Teším sa, že som napokon vyhral, a že sme všetkým ukázali, ako má vyzerať skutočné driftovanie," dodal na záver víťaz HELL King of Drift Roman Kolesár.

Najbližšie ho čakajú prestížne maďarské preteky v Máriapócsi, ktoré pre svoju zábavnosť a atraktivitu uprednostnil pred ďalším kolom seriálu King of Europe v Chorvátsku. Dôvod je jednoduchý - vďaka nepredvídateľným poruchám techniky nedokončil tento rok viacero pretekov a z boja o titul tak definitívne vypadol. Slovenské publikum si ho však ešte tento rok užije dosýta.

Martin Trenkler/RPM

Jozef Pisch;1t1u4415-3.jpg

Jozef Pisch;1t1u4451-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri