Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Rally komisia

RK SAMŠ informuje 6: Predstavenie seriálu TEMPUS RALLY 2007

Saturday, 17. 03. 2007 - 21:08,    

RK SAMŠ informuje 6: Predstavenie seriálu TEMPUS RALLY 2007

Na sklonku uplynulého roka sa predstavitelia Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ) a spoločnosť Tempus spol. s. r. o. dohodli na spolupráci v roku 2007 s výhľadom na ďalšie štyri. Promotérom majstrovstiev Slovenska v rokoch 2007 - 2011 sa tak stala spomínaná spoločnosť a zároveň prepožičala svoj názov celému slovenskému šampionátu automobilových súťaží rally. V prekrásnych priestoroch bratislavského autosalónu Tempus AWT Bavaria sa uskutočnilo vo štvrtok 15. marca predstavenie slovenského šampionátu TEMPUS RALLY 2007.

Jedna z najatraktívnejších automobilových súťaží - rely sa v tejto sezóne predstaví v novom, modernom a pútavom formáte, aby sa ešte výraznejšie priblížila svojim fanúšikom, ktorí sú neoddeliteľnou súčasťou súťaží rýchlych automobilov. Seriál TEMPUS RALLY 2007 pozostáva zo šiestich podujatí, ktoré sú situované do všetkých regiónov Slovenska.

Zástupva promotéra TEMPUS RALLY 2007 Martin Sojka pripomenul, že ich firma sa angažuje najmä pri predaji automobilov a spoluprácu so SAMŠ berie prestížne: "Na Slovensku spolupracujeme s viacerými športovými odvetviami - golfom, hokejom v Košiciach a Poprade, s fitneskou Mariettou Žigalovou, no za najdôležitejšiu reklamu považujeme TEMPUS RALLY. Našli sme veľa zapálených ľudí pre toto odvetvie čo nás teší." Vstup promotéra do seriálu rely privítal aj prezident SAMŠ Dušan Koblíšek: "Som nesmierne rád, že sme rýchlo reagovali na nelichotivú situáciu v rely, ktorá nám v uplynulom roku narobila nemalo starostí. Aj preto ma teší, že slovenská rely získala promotéra, ktorý ma veľmi blízko k motorizmu a má rád aj tento šport. Podarilo sa nám v krátkom čase nájsť spoločnú reč, na svete je dohoda, ktorú sa snažíme plniť. Neznie iba na jeden rok, ale má dlhodobejšie vyhliadky. Sezóna je veľmi dobre pripravená a nič nám nebráni ju odštartovať."

Automobilový šport v posledných rokoch zaznamenal výrazný vzostup sledovanosti, a tú sa promotér vynasnaží udržať v horných poschodiach jednotlivých rebríčkov. Jedným z hlavných cieľov je stabilizovať organizovanie podujatí slovenského šampionátu a posunúť tento šport na Slovensku čím viac k úrovni, akú dosahuje v susedných krajinách. Samozrejme, že so zvýšením kvality súťaží je predpoklad, že v najbližšom časovom horizonte sa podarí vytvoriť reálny obraz automobilového športu a rely na verejnosti, pred médiami i partnermi športu. "Verím, že všetci priaznivci i súťažiaci sa potešili, že po šiestich rokoch snaženia sa nám podarilo získať výrazného reklamného partnera a tým úspešne zavŕšiť úsilie predchádzajúcich komisii. Nová rely komisia si dala za cieľ pozdvihnúť úroveň tejto disciplíny na Slovensku, k čomu by mal prispieť aj príchod samotného promotéra. V tohtoročnom seriáli M-SR sme uprednostnili kvalitu pred kvantitou. Vybrali sme iba šesť podujatí a vytvorili nový systém organizácie. Počet jazdcov však chceme maximalizovať," povedala predsedníčka komisie rely Gabriela Szczeczinová.

Tohtoročná sezóna majstrovstiev Slovenska v rely začína 13.-15. apríla podujatím Matador Tatry, ktoré v tomto roku napíše už svoju 38. kapitolu. Bude prvým zo 6-dielneho seriálu. Úvodné podujatie domáceho seriálu vzhľadom na celkový počet kilometrov 755, z ktorých 221 km tvorí 24 RS bude pozostávať z dvoch samostatných súťaží. Každá sa bude do seriálu TEMPUS RALLY 2007 započítavať osobitne, avšak do 38. Rally Matador Tatry a FIA Európskeho pohára sa počítajú výsledky oboch dní.

Seriál TEMPUS RALLY 2007 odštartuje 13.-15. apríla už spomínaným podujatím Matador Tatry, potom budú nasledovať Rally Bratislava (2.-3. júna), Rally Rožňava (7.-8. júla), Rally Spiš (31. augusta - 1. septembra) a na záver Rally Košice (26.-28. októbra).


V Bratislave 15. marca 2007

Tlačové stredisko
TEMPUS RALLY 2007

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri