Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Rally komisia

RK SAMŠ informuje 16: Bezpečnosť cestnej premávky aj na rally

Wednesday, 26. 03. 2008 - 21:45,    

RK SAMŠ informuje 16: Bezpečnosť cestnej premávky aj na rally

Presne po roku a desiatich dňoch sa bratislavské sídlo spoločnosti Tempus zaplnilo novinármi, ktorým bol predstavený tohtoročný kalendár TEMPUS BECEP RALLY 2008 - majstrovstvá Slovenska, ako aj jeho hlavní partneri.


Nosnou témou úvodnej tlačovej konferencie tejto sezóny bolo predstavenie rally seriálu TEMPUS BECEP RALLY 2008 a jeho hlavných partnerov. Predseda predstavenstva spoločnosti Tempus Group, Ing. Martin Sojka, úvodom poďakoval prítomným za mediálnu podporu rally.

Zároveň vyslovil presvedčenie, že takáto spolupráca bude pokračovať aj naďalej. V tomto roku sa ku promotérovi, spoločnosti Tempus, pripojilo aj Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky projektom Bezpečnosť cestnej premávky - cesta pre život. Ako povedal jeho generálny riaditeľ Sekcie dopravy a pozemných komunikácií, Ing. Miroslav Bíroš, cieľom je spojenie oblasti bezpečnosti cestnej premávky civilnej dopravy a automobilového športu, ktorého takmer každý fanúšik je i zároveň bežným vodičom. Okrem celoplošne prebiehajúcej kampane bude projekt BECEP prezentovaný aj na automobilových súťažiach zaradených do seriálu TEMPUS BECEP RALLY 2008. Celoslovenskú kampaň projektu BECEP prítomným novinárom predstavil vedúci oddelenia BECEP, Ing. Štefan Pristaš.

Radosť zo spojenia Tempusu s projektom BECEP, ale aj minuloročného "naštartovania" medializácie automobilového športu vyjadril aj prezident SAMŠ, Ing. Dušan Koblišek. Predsedníčka Rally komisie SAMŠ RNDr. Gabriela Sczeczinová následne predstavila jednotlivé pripravované podujatia.

Záverom dostala slovo dvojica našich úspešných jazdcov. Ako prvý sa ujal slova Igor Drotár, ktorý pôsobí v rely športe už neuveriteľných 35 rokov a aj napriek vyššiemu veku sa stal v minulej sezóne najrýchlejším slovenským jazdcom na domácich tratiach. Povedal, že sa už veľmi teší na prvú súťaž, ktorej štart je už o necelé dva týždne v maďarskom Egeri, kde sa na štart súťaže sa postaví so Škodou Octavia WRC. Druhým veľmi úspešným jazdcom je Jozef Béreš jr., ktorý v minulej sezóne dosiahol na štvrtú priečku v celosvetovom meradle medzi jazdcami Junior Rally Championship. Ako u Drotára zostáva po minulom roku všetko po starom, tak u Béreša jr.nastali podstatné zmeny. Zmena spolujazdca, ale aj prestup do vozidla kategórie S2000 ho stavia do novej pozície. Skúsenosti však ostávajú a tak sa majú diváci na čo tešiť. Určite bude bojovať aj naďalej o najvyššie méty.

Miroslav Majláth
tlačový tajomník
TEMPUS BECEP RALLY 2008 - majstrovstvá Slovenska

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri