Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Rally komisia

RK SAMŠ informuje 11: Amatérske rally áno a či nie?

Thursday, 17. 01. 2008 - 21:27,    

RK SAMŠ informuje 11: Amatérske rally áno a či nie?

V poslednom čase sa množia útoky na Rally komisiu v súvislosti s organizovaním amatérskych súťaží.


Dovoľte nám preto vysloviť náš názor:
Rally komisia stále chápala amatérske súťaže ako nevyhnutnú a potrebnú súčasť automobilového športu, ktorá má svoje miesto "pod slnkom" slúži ako liaheň pre jazdcov ale i organizátorov. a zároveň uspokojuje "súťaživé" potreby všetkých tých, pre ktorých automobilový šport nie je jedným z najdôležitejších cieľov ich života.
Väčšina účastníkov automobilových súťaží jazdcov aj organizátorov začínala na amatérskych podujatiach a postupne sa prepracovala ku menšej alebo väčšej profesionalite. Funguje to tak, že čím je väčšia amatérska základňa, tým je vyšší predpoklad, že sa nájdu jazdecké talenty. Čím bude viac súťaží, tým viac vzrastie ich kvalita, veď budú organizátori súperiť aj medzi sebou. Najdôležitejšie je však to, že bude rásť popularita automobilového športu ako celku.
Toto je dlhodobý názor rally komisie. Presne z toho dôvodu Rally komisia navrhla asi pred dvanástimi rokmi zaradiť do systému majstrovstiev Slovenska aj automobilový slalom, na ktorý mali od začiatku voľný vstup aj amatéri a tieto súťaže sa organizovali za účelom popularizácie automobilového športu medzi amatérmi.

Sme radi, že v súčasnosti existujú na Slovensku regióny, ktoré žijú amatérskym automobilovým športom. Všetkým organizátorom držíme prsrty, nech ich elán a nadšenie neopustí. Veľmi dobre poznáme problematiku, ťažkosti, všetko to, s čím sa treba popasovať, aby sa výsledok vydaril.

Teda môžeme odpovedať na otázku v nadpise - jednoznačne ÁNO.

Jediným reálnym problémom podľa nášho názoru je účasť jazdcov s licenciou SAMŠ jazdca rally na amatérskych podujatiach. Táto účasť nie je možná. Neumožňujú ju predpisy medzinárodnej automobilovej federácie FIA, ktorej je SAMŠ členom a zároveň je garantom ich rešpektovania.
Napriek tomu veríme, že na našom malom Slovensku je miesto pre existenciu oboch foriem automobilového športu.

Rally komisia SAMŠ




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri