Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia na pretekoch v Jiníne úspešný a tiež sklamaný

Monday, 21. 07. 2014 - 16:41, Public relations   

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia na pretekoch v Jiníne úspešný a tiež sklamaný

V nedeľu sa Jiníne konali ďalšie preteky seriálu Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky, ktorých sa v triede MX2 zúčastnil aj 16. ročný Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia. Preteky medzi seniormi absolvoval v rámci plánovanej jazdeckej prípravy na blížiace sa Majstrovstvá sveta juniorov v motokrose na dvojtaktnom motocykli KTM 125 SX a aj keď ho neobišla ani veľká smola, jeho výsledky naznačujú stále stúpajúcu formu.

sikyna-jinin-03.jpg

Za denných teplôt vysoko prekračujúcich 30⁰C v tieni sa uskutočnili na trati v Jiníne 4. preteky najvyššej českej seniorskej motokrosovej súťaže. Jinínsky organizátori aj za takých podmienok dokázali udržali trať po celý čas neprašnú a riadne nakropenú. Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia po prvý krát naostro otestoval svoj nový súťažný motocykel KTM 125 SX, pripravovaný na majstrovstvá sveta. 14. najrýchlejší čas v kvalifikácii medzi 42 jazdcami v triede MX2, resp. najrýchlejší čas spomedzi jazdcov na dvojtaktných 125-kách bol veľmi sľubným začiatkom. Štart v prvej jazde mu ale nevyšiel a tak musel zabojovať zo stredu štartového poľa. Dokázal sa prebojovať až na vynikajúce 12. miesto, čo bolo zároveň najlepšie umiestnenie spomedzi jazdcov na dvojtaktných motocykloch. V druhej jazde odštartoval približne rovnako, ale už v prvom kole mu kameň poškodil okuliare a musel ich zahodiť. Aj cez jeho veľkú snahu, musel nakoniec pre tento handicap preteky predčasne ukončiť. Smola v druhej jazde mladému Richardovi Šikyňovi nedovolila lepšie umiestnenie, zanechal tu však celkový výborný dojem a znovu úspešne reprezentoval nie len svoj tím MX Slovakia, ale aj slovenský motokros ako taký.

sikyna-jinin-02.jpg

Richard Šikyňa (102)
„Včera sme boli v Jiníne na pretekoch seriálu Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky. Boli tam po celý víkend veľké horúčavy a tak museli usporiadatelia trať polievať celý deň pred pretekmi a tiež počas nich. V oboznamovacom tréningu sme mali na trati blato, ale postupne sa to rozjazdilo. V kvalifikácii bol už podklad ideálny a skončil som na 14. mieste. V prvej jazde som nemal dobrý štart , ocitol som sa niekde okolo 20. miesta, ale postupne mi darilo dostávať dopredu a cieľom som prišiel dvanásty. V druhej jazde som bol na tom po štarte približne rovnako ako v tej úvodnej, ale hneď v prvom kole mi kameň rozbil okuliare. Musel som ich zahodiť a jazdiť bez nich. Po 7. kolách som dostal ešte kameň aj do oka, zišiel som z trate a druhú jazdu nedokončil. S prvou jazdou som celkom spokojný, len škoda tej druhej. Verím, že nabudúce to bude lepšie."

sikyna-jinin-01.jpg

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
"V tomto období sa snažíme v tíme čo najlepšie pripraviť Riša na blížiaci sa „svet" v Belgicku. Po fyzickej príprave sme práve v procese jazdeckej prípravy a tiež testovania a dolaďovanie závodného stroja. Po minulotýždňovom Opatove sa túto nedeľu Rišo zúčastnil ťažkých pretekov v Jiníne medzi seniormi. Nie všetko vyšlo ako by sme si predstavovali, ale Rišo sa stále zlepšuje, motocykel funguje výborne a v tíme sa udržiava výborná atmosféra. Rišo v nedeľu v kvalifikácii a aj v prvej jazde porazil všetkých svojich súperov, ktorí sa z Čiech a Slovenska chystajú na juniorský svet, len škoda, že nemohol dokončiť aj tú druhú. Cez víkend sa v rámci prípravy zúčastníme „Európy" v triede EMX125, ktoré sa uskutočnia v Lokti počas podujatia MXGP. Tu budeme môcť Riša skonfrontovať so špičkou v jeho triede. Sú to naše posledné prípravné preteky pred FIM Junior Motocross World Championship 2014, tak dúfam, že nám bude šťastie priať viac, ako v Jiníne."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri