Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ricciardo odchádza z RedBullu!?!

Friday, 03. 08. 2018 - 14:18, Ľuboš Kašický   

Ricciardo odchádza z RedBullu!?!

Len pred chvíľou mi došla z tímu Aston Martin Red Bull Racing prekvapivá správa. Daniel Ricciardo po skončení sezóny 2018 odchádza od „červených býčkov"!


Prvá veta stroho oznamuje odchod Austrálčana z RedBullu a vzápätí Christian Horner vraví: „Plne rešpektujeme Danielovo rozhodnutie opustiť náš tím a želáme mu do budúcnosti všetko dobré. Ďakujeme mu za to, čo urobil pre náš tím odkedy sa k nám pripojil v roku 2014. Teraz sa sústredíme na možnosti výberu pilota do nášho kokpitu vedľa Maxa Verstappena pre nasledujúcu sezónu. Každopádne však do konca sezóny zostáva ešte deväť pretekov v ktorých sa budeme spoločne s Danielom aj Maxom snažiť o čo najlepší výsledok."

Martin Trenkler;d6b2181.jpg

Treba povedať, že správa je naozaj prekvapivá pre širšiu verejnosť aj pre novinársku obec. Predpokladalo sa, že Ricciardo aj Verstappen ostávajú v tíme i naďalej aj napriek tomu, že Austrálčanova zmluva na konci sezóny končí. Zjavne však musela prísť lepšia ponuka. No a lepšia znamená isto od tímu, ktorý dokáže víťaziť. V Mercedese majú pilotov potvrdených a tak sa dá špekulovať skôr o Ferrari, kde sa o Austrálčana už pokúšali. Po smrti Marchionneho sa mohol zmeniť pomer síl a je celkom možné, že Ricciardo zaujme miesto vedľa Vettela. Zatiaľ to však je iba nepodložená špekulácia. Presne rovnaká ako tá, ktorá napovedá, že by Ricciardo mohol odísť do tímu Renault. Ktorej verzii dávate väčšie šance? Alebo máte vlastnú verziu? Rozhodne si však budeme musieť počkať na oficiálne potvrdenie.

Martin Trenkler;ren3541.jpg

DODATOK: A kým sme my začínali špekulovať, ktorá verzia by mohla byť najpravdepodobnejšia, tak popoludní sa Renault poponáhľal s prehlásením. V ňom sa uvádza, že Daniel Ricciardo a Renault podpísali dvojročnú zmluvu na roky 2019 a 2020. Takže teraz môžeme uvážovť skôr o tom, že Sainza si RedBull stiahne naspäť. Alebo? :)

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri