Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Repete PROFIN CARu na Ostrej Lúke vyšlo opäť na výbornú

Tuesday, 03. 05. 2022 - 09:53, Miroslav Majláth   

Repete PROFIN CARu na Ostrej Lúke vyšlo opäť na výbornú

Presne pred rokom si PROFIN CAR premiérovo vyskúšal aké to je zhostiť sa organizácie podujatia zaradeného do slovenského kopcového šampionátu. Teraz si to zopakoval.

 

Tibor Szabosi;asr62839-4.jpg

Debut dopadol po stránke športovej výborne, ale to, že tomu niečo chýbalo si asi všetci uvedomili až pri tohtoročnej opakovačke. Tou pomyselnou „čerešničkou na torte“ totiž boli diváci. V minulom roku vďaka pandémii diváci na Ostrej Lúke byť nesmeli. Teraz je všetko inak, pričom napriek skromným odhadom sa ich v okolí trate zišlo v tomto roku približne päťtisíc. A to je už divácka kulisa, ktorá poteší každého organizátora.

Tibor Szabosi;asr67067-4.jpg

Poďme však ku samotným pretekom. Tie prebiehali presne načas, podľa vopred určeného harmonogramu. Počas oboch dní sa najskôr konali dopoludňajšie dve tréningové jazdy. Popoludní už bolo treba poriadne pritvrdiť, keďže  dosahované časy už rozhodovali nielen o konečnom umiestnení, ale aj o tom, kto si odvezie koľko bodov do hodnotenia seriálu.

Tibor Szabosi;asr63544-4.jpg

Počas oboch pretekárskych dní bol najrýchlejším jazdcom na 2650 metrov dlhej trati Martin Juhás jazdiaci na formule Lola B50/02.

Tibor Szabosi;asr64167-2.jpg

Druhé miesto absolútneho poradia, rovnako po oba dva dni obsadil Michal Žiak na Škode Fabia R5 a o tretie sa pobila dvojica jazdcov na kopcových špeciáloch v podobe Mitsubishi.

Tibor Szabosi;asr64183-1.jpg

V sobotu to vyšlo Marekovi Špavelkovi, v nedeľu Stanislavovi Buzalkovi.

Tibor Szabosi;asr65458-4.jpg

Pri pohľade na slovenské majstrovstvá historikov, tu rovnako víťazná priečka poznala iba jedno meno. Bol ním český jazdec Miloš Zmeškal, ktorý sa divákom predstavil v spolupráci s formulou Ralt 032. V sobotu patrilo druhé a tretie miesto medzi historikmi bratom Beníkovcom z neďalekej Sielnice, pričom Tomáš na Lancii bol rýchlejší a Marcel na BMW 2002ti o jeden a pol sekundy pomalší. V nedeľu bral druhé miesto Banskobystričan František Kmeť na formule Metalex MTX 1-03 a tretie už spomínaný Tomáš Beník na Lancii Beta Coupé.

Tibor Szabosi;asr62855-4.jpg

V Slovenskom kopcovom seriáli bral z Ostrej Lúky 2022 dve absolútne víťazstvá Kamil Surový na Honde Civic. Druhé miesto v sobotu patrilo Vladimírovi Podmajerskému na Peugeote 206 RC a tretie Jaroslavovi Boldišovi na Seate Ibiza. V nedeľu sa Jaro Boldiš posunul na druhé miesto a na tretie poskočil Michal Kurbel na Škode 125.

Tibor Szabosi;asr62727-4.jpg

Pokojné a viac menej ničím nerušené jazdy rozvírila iba havária Vlada Podmajerského v poslednej súťažnej jazde celého víkendu. Vlado našťastie z nej vyviazol bez akýchkoľvek zranení, čo sa už nedá povedať o jeho Peugeote 206 RC, ktorý bude potrebovať asi dlhšiu opateru a následnú rekonvalescenciu. Druhý aj keď iba drobný „ťukes“ postretol na trati aj Stanislava Kriváka a jeho Peugeot 306. Zatiaľ čo Podmajerského vozidlo musela do depa zviezť odťahovka, Krivákove auto sa dostalo do depa po svojich.

PROFIN CAR Ostrá Lúka 2022

Záverom iba ostáva konštatovať, že aj repete PROFIN CARu na Ostrej Lúke prebehlo bez akýchkoľvek problémov. Organizácia podujatia bola na vysokej úrovni, z pohľadu bezpečnosti fungovalo všetko bez problémov a navyše vyšlo aj pekné slnečné počasie. Nám tak ostáva už iba jediné, počkať si rok na PROFIN CAR Ostrá Lúka 2023.

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri