Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

RedBull v novom rekorde a späť sú aj Nico s Kekem!

Friday, 25. 05. 2018 - 10:18, Ľuboš Kašický   

RedBull v novom rekorde a späť sú aj Nico s Kekem!

Už vo štvrtok sa po monackom okruhu pyšne naháňali monoposty F1, aby si dokazovali, kto má rýchlejšie stopky. Nás však zaujala iná udalosť.

 

V popoludňajšom druhom meranom tréningu na víkendovú grand prix Monaka príjemne prekvapil fanúšikov aj odborníkov Daniel Ricciardo, ktorý vykrúžil najrýchlejší čas nielen úvodného dňa víkendu, ale stanovil aj nový rekord okruhu na úrovni 1:11,841s!

rb01-21.jpg

„Toto je miesto na ktorom vždy rád jazdím. V monoposte F1 je to ešte väčšia zábava," škeril sa od ucha k uchu zubatý Autrálčan. „Mäkučké hypersofty sa postarali o dokonalý grip a pomohli zlomiť traťový rekord. Myslím si však, že dlho nevydrží a už v sobotňajšej kvalifikácii bude mať inú hodnotu."

res-fp2-6.jpg

Z Ricciardovho času konkurencia veľa radosti nemala. Hamilton s Vettelom zaostali o viacej, ako pol sekundy a Angličan len krútil hlavu na čierňavou svojej víkendovej perspektívy. „Nezačali sme zle. Veď sme nič nerozbili," utešoval sa svojský Angličan s hviezdnymi manierami. „Stále vravím, že redbully tu budú veľmi rýchle. Niekoľko desatín nie je síce až tak veľa a stále sme s Ferrari a RedBullom v kontakte. Pozrieme sa však na setup a skúsime zvýšiť potenciál auta."

me06-18.jpg

A kým v Mercedese (a predpokladám, že aj vo Ferrari) hľadajú desatiny v nastavení auta, tak na trať sa pre divákov vrátili domáci (rezidenti) chlapci Rosbergovci. Keke Rosberg sa stal majstrom sveta v roku 1982 na monoposte Williams FW07C a jeho syn Nico Rosberg zasa získal titul v roku 2016 s Mercedesom W07. No a práve v týchto autách sa obaja Rosbergovci vo štvrtok vyšantili na okruhu v Monte Carle. Zážitok to bol nielen pre nich, ale aj pre všetkých fanúšikov.

me03-14.jpg

me08-14.jpg

me07-14.jpg

me09-11.jpg

me10-13.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri