Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

RedBull odhalil „počmáranú“ RB15-ku

Wednesday, 13. 02. 2019 - 16:19, Ľuboš Kašický   

RedBull odhalil „počmáranú“ RB15-ku

Druhým odhaleným autom dnešnej trilógie F1 je monopost tímu Red Bull Racing. Podobne ako v Mercedese, aj „býčkovia“ spojili predstavenie s „filmovacím dňom“ na Silverstone.

 

Okolo termínu predstavenia (hodiny) nového monopostu bolo dlho nejasno. Tímová správa putovala do emailových schránok o jednej hodine CET, no „Redbuláci“ vyčkávali, kým sa v Silverstone povozil v novom aute mercedes Lewis Hamiton (vystriedal Bottasa). Pravdepodobne preto, aby sa netrieštila pozornosť médií. Okolo pätnástej hodiny nášho času prišiel správny čas a na trať vyrazil nový RedBull RB 15 s motorom Honda.

rb009.jpg

Auto pripravené na „filmovací deň“ tím pomaľoval netradične červenými pásmi, ktoré možno zámerne trochu mätú súperov aj fotografov. Nič to však nemení na skutočnosti, že na stavbu nového monopostu od základov povolali znova génia Adriana Neweya, ktorý svojho času ohlásil vyhorenie a odchod z konštruktérskej kancelárie F1. Teraz je Newey definitívne späť a jeho najmladšie dieťa je vraj znova víťazným autom.

rb010.jpg

Na trať vyrazil ako prvý Max Verstappen a po ňom sa zviezol aj Pierre Gasly. V tíme ohlásili, že všetko prebehlo bez najmenších problémov, čo je znakom dobre odvedenej práce a ešte lepším základom do novej sezóny.

rb002.jpg

Red Bull Racing prešiel na motory Honda a netají sa tým, že v tejto sezóne chce poriadne popreháňať súperov z Ferrari a Mercedesu. „Odviedli sme počas zimy tvrdú prácu a teraz prichádza náš čas,“ presviedča seba aj verejnosť šéf tímu, Adrian Horner. Nuž uvidíme. Napokon, veď toto je rétorika každého tímu v úvode sezóny.

rb008.jpg

rb004.jpg

rb003.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri