Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

„Ranená“ Pezinská Baba

Thursday, 16. 05. 2019 - 09:41, Public relations   

„Ranená“ Pezinská Baba

„Čo?“ skríkol mesiac na skaly. „Čo??“ skaly trikrát zvolali.

Ak by sme chceli byť melodramatickí, začali by sme asi takto. Pravda je však omnoho jednoduchšia, ale o to tvrdšia. Organizátori jedného z najkrajších podujatí, ktoré sa pýšilo svojou históriou, organizáciou, jazdeckým zabezpečením, či diváckou kulisou vzdali boj s veternými mlynmi. Čo to znamená? Preteky automobilov do vrchu na Pezinskej Babe v roku 2019 nebudú.

Tibor Szabosi;c30i9813-15.jpg

Mnohí sa budú pýtať prečo. Skúsime to vysvetliť ozaj čo najstručnejšie a najjednoduchšie. Žiadny systém nie je dokonalý. Rovnako je to tak aj v prípade toho, ktorý zriaďuje štát, VÚC, mesto, obec, či akákoľvek iná organizácia. Ale nedokonalosť tohto systému dokáže dotiahnuť znechutenie nadšencov, a to nie iba tých motoristických, do úplnej dokonalosti. Návratu pretekov na Pezinskej Babe do európskeho kalendára sme obetovali množstvo svojho času, úsilia, nervov, ale aj nemalé finančné prostriedky. Pomoc sme, samozrejme, hľadali aj u príslušných orgánoch, ktoré by svojim minimálnym pričinením mohli prispieť k propagácii našej malej krajiny. Čoho sme sa dočkali? V tých lepších prípadoch to boli nesplnené sľuby, tie horšie si môžete domyslieť.

Tibor Szabosi;c30i7574-11.jpg

Po hodinách a dňoch zvažovaní, po neskutočne dlhých nočných rozhovoroch celého organizačného tímu sme sa rozhodli. Chceme bojovať za preteky, chceme bojovať za Pezinskú Babu, za Slovensko, ale za daných okolností už nevládzeme. Všetci veríme, že tento boj raz vyhráme. Jedno je však isté, nebude to v roku 2019.

Tibor Szabosi;c30i0289-14.jpg

Týmto organizačný tím Pretekov automobilov do vrchu Pezinská Baba oficiálne oznamuje, že toto podujatie v sezóne 2019 nebude organizovať.

Ak sme svojim rozhodnutím spôsobili komukoľvek akúkoľvek ujmu, hlboko sa ospravedlňujeme. Veríme, že sa nám podarí načerpať dostatok síl, aby sme už podobné vyhlásenia nemuseli dávať a rovnako tak veríme, že si kompetentné osoby uvedomia športový a spoločenský význam tohto podujatia a postavia ho nad svoje vlastné záujmy.

Tibor Szabosi;c30i9273-12.jpg

Všetkým, ktorí nás do dnešného dňa podporovali a snažili sa všemožne pomôcť, zo srdca ďakujeme. Boli ste úžasní.

Peter Baran, Organizačný tím Pretekov automobilov do vrchu Pezinská Baba



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri