Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rallye Veľký Krtíš sa vracia takmer po 30 rokoch

Wednesday, 14. 08. 2019 - 19:58, Public relations   

Rallye Veľký Krtíš sa vracia takmer po 30 rokoch

Písal sa rok 1990, keď sa vo Veľkom Krtíši konal doposiaľ posledný, desiaty, ročník Rallye Veľký Krtíš. Za obnovou tejto súťaže stojí Július Bystriansky, majster automobilového športu z čias Československa a organizátor predchádzajúcich ročníkov Rallye Veľký Krtíš. Organizovaním tohtoročnej 11. Rallye Veľký Krtíš poveril Športový klub Veľké Zlievce, ktorý usilovne pracuje na jej príprave.

Deväť rýchlostných skúšok s celkovou dĺžkou 85,2 kilometrov by malo tvoriť súťažnú časť 11. Rallye Veľký Krtíš, ktorá sa uskutoční 20. - 21. septembra 2019. Tá sa bude konať ako v poradí šiesta súťaž Majstrovstiev Slovenska v rally a štvrtá súťaž Slovenského rally pohára. Okrem toho budú jej súčasťou aj historické vozidlá a to v rámci slovenského šampionátu v rally historických vozidiel, Rally Legend a Rally pravidelnosti.

Tibor Szabosi;c30i5591-4.jpg

Celý program je už tradične vtesnaný do dvoch dní – piatku a soboty, aj keď voliteľné administratívne preberanie bude možné absolvovať už vo štvrtok večer. Na piatok je potom pripravené technické preberanie a obhliadka trate s večerným slávnostným otvorením súťaže. Štart sobotného programu je naplánovaný už na siedmu hodinu a cieľ pred sedemnástou hodinou.

snimka.jpg

Nájsť vhodné trate a vymyslieť kompaktný časový harmonogram trvalo niekoľko mesiacov, ale napokon sa to podarilo. Súťažnú trať bude tvoriť deväť rýchlostných skúšok na troch rôznych tratiach v okolí Veľkého Krtíša. Posádky Slovenského rally pohára majú absolvovať skrátenú trať so štyrmi skúškami.

Tibor Szabosi;c30i5402-5.jpg

Pre servis bolo vyčlenené parkovisko pre kamióny na Jarmočnej ulici v meste Modrý Kameň. Riaditeľstvo sa bude nachádzať v Mestskom kultúrnom stredisku Veľký Krtíš, ktoré je od servisu vzdialené tri kilometre. V jeho blízkosti bude prebiehať aj slávnostné otvorenie súťaže a vyhlasovanie výsledkov.

untitled-1-195.jpg

Zvláštne ustanovenia s tými najdôležitejšími informáciami je možné nájsť na webovej stránke sams-asn.sk, kde bolo zároveň spustené prihlasovanie súťažných posádok. Čoskoro bude aktualizovaná aj webstránka organizátora rallyvk.erc.sk.

Zvláštne ustanovenia Rallye Veľký Krtíš

logo1-1.jpg

Zdenka Frývaldská
Tlačový tajomník 11. Rallye Veľký Krtíš



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri