Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rallye Tatry premiérovo súčasťou oboch zónových šampionátov

Sunday, 09. 08. 2020 - 13:29, Public relations   

Rallye Tatry premiérovo súčasťou oboch zónových šampionátov

Blížiaci sa 47. ročník Rallye Tatry (18. - 20. septembra 2020) bude súčasťou oboch rely šampionátov Zóny Strednej Európy (CEZ) pod hlavičkou Medzinárodnej automobilovej federácie FIA. Popradská rally privíta nielen novodobé rely špeciály, ale aj historické rely automobily. Usporiadatelia z AOS klub Poprad veria, že pod tatranské vrcholy zavítajú popredné posádky, ktoré budú súperiť o cenné body do týchto seriálov.

Tibor Szabosi;c30i3399.jpg

Už v minulom roku bola Rallye Tatry prvýkrát zaradená do kalendára „historikov“ v rámci FIA Stredoeurópskej zóny (CEZ HA). Tento rok sa k nej priradila zóna pre súčasné rely autá. „Usilovne sme bojovali o pridelenie centrálnej zóny, kde je podľa európskych pravidiel podmienkou konanie dvojdňové rally, čo sa nám v neľahkej súčasnej situácii výrazne ovplyvnenej epidémiou koronavírusu podarilo. Chceme sa posunúť po športovej stránke a aj kvalitou štartového poľa opäť vyššie,“ uviedol Ing. Stanislav Hanzeli, predseda organizačného výboru a riaditeľ rally. Aktuálne termínový kalendár pre šestnásť štátov zo Strednej Európy zahŕňa spolu osem súťaží pre novodobé rely autá a šesť podnikov pre historikov.

Tibor Szabosi;gh7p9861-3.jpg

Okrem popradskej súťaže sa na území Slovenska pôjde Zóna Strednej Európy ešte v októbri v Košiciach. „Na zasadnutí Rady CEZ bolo v závere júla dohodnuté, že hodnotenie vo všetkých disciplínach motoristického športu sa bude počítať od 1. júla. Od uvedeného dátumu sa budú prideľovať body za absolvované súťaže, z dôvodu, že situácia v jarných mesiacoch bola vzhľadom k chorobe COVID-19 nemožná v zmysle voľného pohybu cez hranice. V každej disciplíne sa bude škrtať jedna súťaž,“ povedal Mgr. Tomáš Kunc, generálny sekretár Zóny strednej Európy. Konečná klasifikácia sezóny 2020 bude vypočítaná na základe výsledkov dosiahnutých vo všetkých pretekoch, pričom najhorší výsledok zo všetkých sa nebude počítať. V konečnej klasifikácii sa neobjavia ani výsledky z chorvátskej Rally Kumrovec, ktorá sa išla ešte pred vypuknutím koronavírusovej epidémie.

Tibor Szabosi;c30i7973-16.jpg

Nie je bez zaujímavosti, že v kalendári historikov nájdeme len súťaže na území Maďarska, Česka a Slovenska. „Je to dané zvláštnou dobou, ktorú prežívame dnes a denne. Kalendáre nie sú klasické, žiaľ problémy s koronavírusom sa podpísali v danej lokalite aj s úbytkom sponzorov a tým aj k nemožnosti organizovať rally,“ upresnil Kunc. Odvolané a zrušené už boli Rally Weiz v Rakúsku a Rally Nova Gorica v Slovinsku.

Tibor Szabosi;asf-7203-1.jpg

Aktuálne kalendáre FIA Central European Zone 2020 (CEZ):

FIA CEZ Rally

  1. - 19. 7. STELVENT Salgó Rally Maďarsko    Salgótarján
  2. 7. - 1. 8. Rally Mionica Srbsko                       Mionica
  3. - 8. 8. MARMA Rally Rzeszow Polsko           Rzeszow
  4. - 15. 8. Rally Zaječar Srbsko                          Zaječar
  5. - 12. 9. Rally Železniki Slovinsko                   Železniki      
  6. - 20. 9. Rallye Tatry Slovensko                    Poprad
  7. – 18. 10. 46. Rally Košice Slovensko             Košice
  8. - 24.10. Rally Idrija Slovinsko                         Idrija

 

Tibor Szabosi;c30i9477-3.jpg

FIA CEZ Historic Rally

  1. – 19. 7. STEELVENT Salgó Rally Maďarsko     Salgótarján
  2. – 8. 8. KOWAX Rallysprint Česká republika      Kopřivnice   
  3. – 15. 8. Miskolc Rally Maďarsko                        Miskolc
  4. – 20. 9. Rallye Tatry Slovensko                       Poprad         
  5. – 18. 10. 46. Rally Košice Slovensko                 Košice
  6. – 7. 11. Historic Vltava Rallye Česká republika  Klatovy

 

Ďalší spravodajský servis v rámci 47. ročníka Rallye Tatry 2020 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk a na facebookovom profile tatranskej rally.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri