Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rallye Tatry dostalo cenu za najlepšie podujatie roku

Thursday, 08. 02. 2018 - 06:01, Public relations   

Rallye Tatry dostalo cenu za najlepšie podujatie roku

V Poprade je veľa úspešných športovcov, reprezentujú mesto, ale aj krajinu. Mnohí z nich v minulom roku dosiahli krásne výsledky, ktoré stoja za uznanie. Toho sa dočkali športovci, tréneri a funkcionári verejne. Anketa o najúspešnejších športovcov mesta sa po rokoch vrátila do Popradu.

dsc0445.jpg

Oceňovalo sa v žiackych, mládežníckych kategóriách aj v kategórii dospelých. Absolútnym víťazom sa stal horolezec Peter Hámor. Stal sa prvým Slovákom, ktorý zdolal všetky osemtisícovky. Päťdesiatdvaročný Hámor tak uzatvoril takzvanú Korunu Himalájí, teda zoznam všetkých štrnástich himalájskych osemtisícoviek. Pre pár dňami dostal ocenenie Krištáľové krídlo za šport.

Organizátori podujatia, občianske združenie Pre mesto a mesto Poprad sa rozhodli po prvý raz udeliť aj mimoriadnu cenu za najlepšie podujatie v meste v roku 2017. Najviac hlasov dostal 44. ročník Rallye Tatry. Tisícky fanúšikov, šesťdesiat súťažných posádok z 5 krajín autogramiáda s majstrom sveta, výtvarná súťaž umeleckých škôl na území mesta, stovky organizátorov a činovníkov rally, presvedčili hodnotiacu komisiu o tom, že najznámejšia slovenská motoristická súťaž bola vyhlásená za naj podujatie v Poprade.

dsc0395.jpg

„Posledný ročník Rallye Tatry sa zaradil medzi najúspešnejšie ročníky. nielen čo sa týka množstva divákov a počtu posádok, ale aj prestíže podujatia. Rallye Tatry je silná značka vďaka organizátorom, všetkým partnerom a sponzorom podujatia, vrátane mesta Poprad. Takéto ocenenie si veľmi vážime. Vypovedá o kvalitnej práci všetkých, ktorí prispeli k zdarnému priebehu súťaže. V archíve sme zistili, že organizátori Rallye Tatry 1975 boli ocenení najvyšším vyznamenaním Zväzarmu, za najlepšie motoristicko-športové podujatie v republike. Myslím si, že ak by sa podobná anketa konala v súčasnosti, obsadili by sme popredné priečky aj v rámci Slovenska," povedal riaditeľ súťaže Stanislav Hanzeli.

Už o niekoľko týždňov, presnejšie 25. - 26. mája privítame v Poprade a okolí popredné slovenské posádky a veľký počet zahraničných pretekárov na 45. ročníku Rallye Tatry. Divákom môžeme sľúbiť, že tak ako v posledných ročníkoch, aj teraz sa môžu tešiť na atraktívnu nočnú rýchlostnú skúšku v Poprade, obľúbenú autogramiádu, či množstvo sponzorských cien počas slávnostného štartu a vyhlásenia výsledkov pred obchodným centrom Forum, kde bude umiestnená štartovná a cieľová rampa.

Slavo Petrus
tlačové stredisko
Rally Tatry 2018



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri