Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally Slovakia Ring 2023 vychytával pre PTRT “muchy“

Sunday, 26. 03. 2023 - 12:13, T. Szabosi   

Rally Slovakia Ring 2023 vychytával pre PTRT “muchy“

Usporiadateľ na toto úvodné jednoetapové podujatie seriálu MSR pripravil šesticu rýchlostných skúšok o dĺžke 71 km v štyroch sekciách po obslužných komunikáciách okruhu, charakteru ... po našom “motanica“. Nejdeme sa ďalej vyjadrovať k tomu či toto má niečo spoločné s rally, nakoľko sa určite všetci zhodneme že nemá.

Tibor Szabosi;asf70100-2.jpg

Štart našej posádky v zložení Ing. Vlastimil Majerčák a Ing. Jakub Slovák na vozidle Ford Fiesta Rally2 mal v prvom rade preveriť novú techniku, rozbehať posádku a hlavne ukázať prípadné nedostatky, ktoré sa ukážu až pri dlhodobejšom zaťažení. Každý jeden ostrý kilometer je plus pre posádku, ktorá sa v podstate zoznamuje s možnosťami tejto techniky a plus aj pre našich mechanikov na zbieranie nových dát na vychytanie všetkých “múch“. Samozrejme popri tom je v každom vôľa a chuť urobiť čo najlepší výsledok.

Tibor Szabosi;asf70293-1.jpg

Piatkový shakedown prebiehal v režime menenia nastavení a v podstate na takomto krátkom úseku fungovalo všetko bez problémov. Sobotný štart už ku koncu prvej RS naznačil technický problém, ktorý sa v druhej RS už opakoval častejšie. V servisnej zóne sa naši mechanici snažili v prvom rade identifikovať problém “chvíľkovej“ straty výkonu, ktorý samozrejme nastával vždy vtedy, keď je ho najviac treba.

Tibor Szabosi;asf70970-1.jpg

V ďalších dvoch RS tento problém získal na intenzite a servisná zóna bola opäť plná práce pri výmene chybného dielu za účasti športových komisárov. V časovo obmedzenej servisnej zóne sa podarilo eliminovať problém až do poslednej RS kde v jej úvode konečne fungovalo všetko ako má až kým nenastal mechanický problém (servo) a posádka prešla cieľom už len „krokom”.

Tibor Szabosi;asr65110-4.jpg

Napriek tomu získavame vo svojej triede 1. Miesto v rámci hodnotenie MSR a tretie miesto v rámci hodnotenie MMSR. Vôbec nás takéto body netešia. Je veľmi smutný pohľad na takúto chabú účasť a ešte smutnejší na divácku neúčasť. Na druhej strane môžeme byť radi, že sa tieto technické problémy ukázali tu doma. Ďalším našim podujatím je Rally Karlovac ktoré sa uskutoční už nasledujúci víkend v Chorvátsku, pre nás ako príprava na aprílový štart prestížnej WRC RALLY CROATIA započítavanej do seriálu MS. Tím sa teší na ďalšie podujatie a naši mechanici na perných pár dní, ktoré majú na to, aby všetko fungovalo bez porúch. Ďakujeme našim partnerom za podporu a samozrejme aj všetkým vám ktorí stojíte pri nás a fandíte nám.

Ján Slovák PTRT

Tibor Szabosi;asr64660-6.jpg

Tibor Szabosi;asr65532-5.jpg

Tibor Szabosi;asf71301.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri