Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally Košice po štyridsiatypiatykrát

Wednesday, 18. 09. 2019 - 08:03, Public relations   

Rally Košice po štyridsiatypiatykrát

Tretí októbrový víkend bude v Košiciach patriť automobilovej súťaži Rally Košice. Jej 45. ročník uzavrie sezónu Majstrovstiev Slovenska a rozhodne o tých najúspešnejších posádkach.

Šesť súťaží z kalendára slovenského rally šampionátu je za nami a tá posledná, siedma, pred nami. 45. Rally Košice sa uskutoční už tradične v októbri, v termíne 18.-20.10.2019. Zaradenie do FIA Majstrovstiev Zóny strednej Európy, FIA Majstrovstiev Zóny strednej Európy historických automobilov, Majstrovstiev Slovenska, Majstrovstiev Slovenska historických automobilov, Slovenského rally pohára, Rally Legend a Rally pravidelnosti, sľubuje zaujímavú účasť i dianie. Druhý súťažný deň je navyše hodnotený s koeficientom 1,5, čo pre súťažné posádky znamená možný vyšší zisk bodov ako sú zvyknuté.

Tibor Szabosi;asf-4632-4.jpg

Zázemie Rally Košice sa v tomto roku presúva do areálu Rekreačného strediska Jahodná, kde sa bude nachádzať riaditeľstvo súťaže, servisné i uzavreté parkovisko a prebiehať tú budú aj administratívne a technické preberanie. Fanúšikovia môžu tieto priestory navštíviť od piatkového rána až do nedeľného večera.

Tibor Szabosi;v3i5702.jpg

Celková dĺžka trate dvoch súťažných etáp je 506,3 kilometrov. Prvú etapu bude tvoriť 5 rýchlostných skúšok na dvoch tratiach a druhú etapu 6 rýchlostných skúšok na troch tratiach. Harmonogram Slovenského rally pohára tvoria tiež dve etapy, ale so skrátenou traťou.

Michal Bobko;dsc2448.jpg

Súťažný program je rozložený do oboch víkendových dní. Predchádzať mu bude administratívne preberanie, technické preberanie a obhliadka trate a to už od piatku. Slávnostný štart sa uskutoční v sobotu od 13. hodiny na Hlavnej ulici v Košiciach, odkiaľ posádky pokračujú priamo na súťažnú trať a prvú rýchlostnú skúšku. Tie najúspešnejšie dvojice sa vrátia na rampu v nedeľu po 14. hodine.

Tibor Szabosi;v3i9197.jpg

Informácie o 45. Rally Košice a dôležité dokumenty je možné nájsť na webstránke organizátora kosice.rallye.sk. Prihlasovanie je spustené na sams-asn.sk a to do 6. októbra.

Zdenka Frývaldská
Tlačový tajomník 45. Rally Košice



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri