Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Rally komisia

Rally komisia SAMŠ informuje - 1

Tuesday, 26. 12. 2006 - 20:12,    

Rally komisia SAMŠ informuje - 1

6-týždňové neľahké úsilie Rallye komisie SAMŠ zamerané na prípravu sezóny rally 2007 sa podarilo úspešne zavŕšiť v predvianočný týždeň. Dnes môžeme povedať, že sú postavené základné kamene budúcoročnej sezóny. Keďže dochádza ku viacerým zmenám v systéme majstrovstiev aj v národných predpisoch, rozhodli sme sa o nich postupne informovať. Najdôležitejšou udalosťou bolo podpísanie zmluvy medzi spoločnosťou Tempus s.r.o. a SAMŠ, ktorou sa spoločnosť Tempus stala promotérom seriálu Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally 2007.

Veríme, že tento krok a finančná injekcia s ním spojená pomôže slovenskej rally dostať sa von z krízy, ktorej vrchol ju zasiahol práve v priebehu tohto roka. Podrobnosti systému M-SR v rally 2007 a vzťah promotér seriálu - organizátori rally bude podrobne prejednaný na spoločnom stretnutí v dňoch 27. - 28. januára 2007.

Rally komisia pri tvorbe kalendára M-SR v rally pre nadchádzajúcu sezónu 2007 sa snažila o jeho stabilizáciu a najmä o zníženie nákladov pre súťažné posádky ale aj organizátorov súťaží a to pri zachovaní primeraného štandardu každého z podujatí M-SR.
Náročnou úlohou bol výber organizátorov rally. V termíne stanovenom v Ročenke SAMŠ boli na SAMŠ doručené len 3 žiadosti o organizovanie rally v roku 2007 a úlohu sťažilo aj nami prijaté rozhodnutie, že v rámci požiadavky jazdcov na zníženie nákladov, budú do kalendára M-SR 2007 zaradené len slovenské podujatia.
Žiadosť o organizovanie rally v roku 2007 podali: Racing s.r.o. Púchov (Rallye Matador Tatry), MET prof. Trade s.r.o. (Rally Rožňava) a Auto Klub Košice (Rally Košice). Tieto 3 základné súťaže sa nám podarilo doplniť o dve ďalšie - Rally Bratislava, ktorej organizátorom bude JM Promotechnology Bratislava a Rally Poprad organizovaná AMK Levoča. Zároveň bolo prijaté rozhodnutie, že púchovská rally bude započítaná do seriálu M-SR ako dvojpretek. Rozhodnutie bolo prijaté kvôli dĺžke rýchlostných skúšok Rallye Matador Tatry (FIA Európsky pohár s koeficientom 10) 220 až 250 km. Táto dĺžka určená predpismi FIA je dvojnásobná oproti dĺžke RS ostatných slovenských rally (110 km +/-20%).

Ďalšou dôležitou zmenou pre sezónu 2007 (aj pre nasledujúce) ktorú pripravila Rally komisia v spolupráci s Technickým výborom SAMŠ je zaradenie novej skupiny vozidiel do systému M-SR v rally 2007. Do tejto skupiny F budú zaradené vozidlá s prešlou homologáciou vyrobené po roku 1974, ktoré budú splňať národné technické predpisy uvedené v Ročenke SAMŠ. Podrobnosti o tejto skupine aj s presným znením technického predpisu zverejníme v priebehu najbližších dní.
Súťažiaci s vozidlami skupiny F budú hodnotení v systéme M-SR v absolútnom poradí skupiny a v štyroch objemových triedach: F9 do 1400 cm3, F10 do 1600 cm3, F11 do 2000 cm3 a F12 nad 2000cm3.

VV SAMŠ na svojom zasadnutí 19. decembra menoval novú Rally komisiu. Schválil jej 6 nových členov tak, ako ich navrhlo zhromaždenie rally konané 4. októbra v Rožňave v zložení: Peter Lučko, Miroslav Majláth, Vladimír Palko, Augustín Podhájecký, Miroslav Račák a Gabriela Szczeczinová - predseda. Peter Lučko bude zastrešovať aj disciplínu automobilový slalom. VV SAMŠ zároveň rozhodol, že členmi RK ostávajú aj dvaja doterajší členovia - Ing. Novosad a J.Ulrich, ktorý v RK zastupuje disciplínu CCR.

G.Szczeczinová

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri