Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Prvý titul

Thursday, 09. 09. 2021 - 08:33, Public relations   

Prvý titul

Víťazstvo v sobotňajších pretekoch na Masarykových dňoch na motodrome v Brne, stačilo Patrickovi Schoberovi na prvenstvo v ESET Cupe 2021 v triede Formula 4.

V týchto pretekoch Schober štartoval tesne po boku českého jazdca Formuly 4 Vojtecha Birgusa. V prvom kole zviedol pekný a férový duel, v ktorom sa vedenie niekoľkokrát menilo.

brno2021-10.jpg

Keď sa Schober konečne presadil, posunul sa vpred a s náskokom viac ako šesť sekúnd prešiel cieľom. Kvalifikáciu v nedeľu ráno Patrick Schober jasne vyhral, a nechal Birgusa zhruba o 7 desatín sekundy za sebou.

brno2021-12.jpg

V 2.pretekoch bolo niekoľko dôvodov, prečo boli dokončené iba na P2.

Schober: „V tomto roku 2021 som ešte štart nepokazil, asi tentokrát nadišiel čas. Neviem prečo, ale bohužiaľ som zablokoval motor. Výsledkom čoho bolo, že som odštartoval ako posledný. Pole som rýchlo dobehol, ale niekoľko kôl som bojoval s dvoma dosť pomalými a veľmi mätúcimi Formulami Renault. Presne to dokázal Vojtech Birgus, ktorý vo svojej formule 4 jazdil pred Renaultami využiť a odtrhnúť sa natoľko, že vážna naháňačka by bola zbytočná, i tak by ma Birgus v majstrovstvách neohrozil. “

brno2021-4.jpg

V porovnaní s Vojtechom Birgusom nemohol Schober použiť druhú novú sadu pneumatík, pretože Schober štartoval v klasifikácii, kde je počet nových pneumatík podľa predpisov obmedzený. „Som si takmer istý, že som mal šancu vyhrať aj napriek nie práve novým pneumatikám, ale túto šancu som si sám pokazil neúspešným štartom. “ hovorí sebakriticky Schober

brno2021-6.jpg

Táto „porážka“ má však zanedbateľný vplyv na hodnotenie v rôznych majstrovstvách. V nedeľu večer bol v Brne  vyhlásený za šampióna v ESET Cupe 2021. Patrick Schober je však teraz aj lídrom šampionátu v Drexler Formula Cupe, v rakúskom šampionáte pretekárskych automobilov a tiež v zóne FIA Central European Zone.

brno2021-9.jpg

Najbližšie plánované preteky, začiatkom októbra na Hungaroringu, sa podľa najnovších správ zdajú byť zrušené a náhradný termín zatiaľ nie je oficiálne známy.

brno2021-11.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri