Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Prvý Český „majstrák“ v Pacove

Tuesday, 17. 05. 2011 - 16:21, Daniel Mandzi   

Prvý Český „majstrák“ v Pacove

Minulý týždeň sa u nasich západnych susedov uskutočnili prvé preteky Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky v motokrose. Pretekárov sa tam zišlo toľko, že v triede MX1 OPEN museli kvalifikáciu rozdeliť na dve skupiny. Inak, v Čechách majú rovnaký problém, domáci pretekári tam veľmi na „najvyššie preteky" nechcú chodiť, presne ako u nás, a tak sme štartové pole museli doplniť my, Slováci, inak by asi „rampu nenaplnili"... A tak sa Českého majstráku zúčastnili: Martin Kohút, Tomáš Šimko a a to je všetko...

Roman Borák;pacov-2011-0803.jpg

Prvé rozjazdy našim chlapcom nevyšli podľa očakávaní, po nevydarených štartoch a následných pádoch, sa doťahovali na 8. miesto (Martin Kohút), resp. 7. miesto (Tomáš Šimko). V druhej rozjazde si to ale vynahradili a Tomáš síce po zasa nie veľmi dobrom štarte, cca 10. miesto, sa nakoniec prekúsal na miesto druhé, prvý Richier bol pred ním v cieli len dve sekundy, tretí dojazdil Marek Sukup a štvrtý Josef Kulhavý.

Roman Borák;pacov-2011-1711.jpg

Martin Kohút sa v druhej rozjazde „odtrhol z reťaze" a odštartoval ako prvý, no v zákrute, kde sa posudzoval holeshot asi stáli a pozerali ľudia, ktorí si zabudli doma "popolníky" a tak, bol pripísaný holesot nie Martinovi, ale Honzovi Brabcovi. Pochybenie nezmenilo nič na skutočnosti, že Martin vodil štartové pole niečo viac ako polovicu rozjazdy, no po technických závadách na motocykli, Martin tempo zvoľnil a nakoniec dojazdil tretí.

Roman Borák;pacov-2011-2381.jpg

Preteky to boli veľmi pekné, v podstate usporiadateľom nebolo čo vytknúť. Ďalšie preteky sa uskutočnia 5. Júna v Petroviciach u Karviné.

Roman Borák

Roman Borák;pacov-2011-1458.jpg

Fotogaléria Motocross Pacov



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri