Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Prvé body z Majstrovstiev sveta pre ARC Bratislava

Monday, 14. 06. 2021 - 13:07, Public relations   

Prvé body z Majstrovstiev sveta pre ARC Bratislava

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava štartoval počas uplynulého víkendu v 2. kole Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov FIA WEC. Na portugalskom okruhu Algarve v Portimao dokončil slovenský Ligier na 5. mieste v triede PRO/AM kategórie LMP2 a získal prvé body do hodnotenia MS.

6-55.jpg

Posádka Miro Konôpka, Oliver Webb a Thomas Jackson (obaja GBR) bojovala na trati v osemhodinových pretekoch v silnej konkurencii o pódiové umiestnenie, no prepálené výfukové potrubie pred koncom znamenalo časovú stratu, ktorú už nebolo možné dohnať. Po nevydarených pretekoch v Spa-Francorchamps je to však pre celý tím veľké povzbudenie a motivácia do ďalších pretekov, ktoré sa pôjdu o mesiac v talianskej Monze.

2-202.jpg

“Som rád, že sa nám podarilo tieto ťažké preteky dokončiť,” zhodnotil po pretekoch Miro Konôpka. “Skončili sme piati, čo je maximum, čo môžeme dosiahnuť s touto technikou. Vrcholom sezóny bude 24-hodinovka v Le Mans, ku ktorej smeruje všetko naše snaženie. Teraz nás čaká Monza a v auguste už najslávnejšie preteky planéty.”

4-124.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri