Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prihlasovanie posádok pod Tatrami je v plnom prúde

Wednesday, 03. 05. 2023 - 15:42, T. Szabosi   

Prihlasovanie posádok pod Tatrami je v plnom prúde

Jedným z vrcholov tohtoročnej sezóny motoršportu na Slovensku bude koncom mája jubilejný 50. PETROLTRANS Slovakia Rallye Tatry 2023 s centrom v Poprade (25. - 27. 5.). Usporiadatelia z AOS klub Poprad finišujú s prípravami na tohtoročný okrúhly ročník tatranskej rally. Dva týždne pred uzávierkou prihlášok evidujú už štyri desiatky prihlásených posádok.

Tibor Szabosi;asr68099-6.jpg

Popradská rally patrí každoročne k jednému z vrcholov slovenskej sezóny v rally. V polovici apríla bol zverejnený základný dokument rally v podobe zvláštnych ustanovení. Z neho vyplýva, že Petroltrans Slovakia Rally Tatry je v tomto roku zaradená pod hlavičkou Medzinárodnej automobilovej federacie FIA ​​opäť do seriálu Zóny strednej Európy v rally (CEZ) vrátane zónového šampionátu historických automobilov (CEZ H) a pravidelnosti rally historických automobilov (CEZ R).

Tibor Szabosi;asr67585-4.jpg

Ďalším významným zápočtom sú Medzinárodné Majstrovstvá Slovenskej republiky v rally (MMSR), Majstrovstvá Slovenskej republiky v rally (MSR), Majstrovská Slovenska v rally historických vozidiel (MSR RHA), Rally Legend (RL), Rallyškola (RŠ) a Slovenská trofej pravidelnosti rally historických automobilov (STRHP). Zaujímavé súboje o sekundy na rýchlostných skúškach sa očakávajú aj v pohárovom súboji, v Tatrách sa pôjde Slovenský Rally Pohár (SRP), Regionálny Rally Pohár (RRP) a Motorsport Rally Cup (MRC).

Tibor Szabosi;asr67462-3.jpg

„Petroltrans Slovakia Rallye Tatry majú usilovnou prácou všetkých členov organizačného výboru stále status významného motoristického podniku pod hlavičkou Medzinárodnej automobilovej federácie FIA. Veríme, že na štarte privítame v súčasnej neľahkej dobe pre slovenský rallyšport minimálne 60 posádok. Ideme v Poprade maximálny počet majstrovstiev vrátane pohárových seriálov a Tatransko – Moravského pohára. Sme radi, že podobne ako na jeseň v Dobšinej došlo k dohode s organizátormi Motorsport Rally Cupu,“ povedal Ing. Stanislav Hanzeli, predseda organizačného výboru a riaditeľ 50. PETROLTRANS Slovakia Rallye Tatry.

Michal Bobko;asf-1997-4.jpg

Pred dvoma týždňami bolo spustené elektronické prihlásenie pre posádky prostredníctvom webovej stránky www.sams-asn.sk. Pár hodín po uverejnení zvláštnych ustanovení sa popradským usporiadateľom prihlásili prvé posádky. Ako úplne prvá bola popradská dvojica Jozef Valluš, Rastislav Babuša s vozidlom Renault Clio RS Ragnotti v rámci Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally. Hneď po nich dorazila prihláška ďalšej domácej posádky v zložení Tibor Kovács, Viliam Pitoňák na vozidle Mitsubishi Lancer Evo IX.

Tibor Szabosi;asr67605-2.jpg

Prihlášku už zaslala prioritná posádka Petroltrans Rally Team v zložení Vlastimil Majerčák, Jakub Slovák (Ford Fiesta Rally2), ďalej Martin Koiš, Andrej Kacvinský (obaja Ford Fiesta Rally4), Jiří Pohlídal z Českej republiky, Tomáš Holba (obaja Peugeot 208 R2), Tomáš Polovka (Honda Civic Type R R3), alebo Lukáš Klust (Ford Fiesta R2). V legendách sú prihlásený Mário Krajči (Porsche 924 Turbo), Lieven Demets (Porsche 911), Martin Andrišek (Škoda 130 RS) alebo Augustín Podhájecký (Škoda 100), medzi historikmi Jaroslav Petran (VAZ 21011 MTX Rally) a v rallye pravidelnosti Alex Tabačková (Škoda 105 L) a Gabriel Szenderák (Renault 5 GTR).

Tibor Szabosi;asr69029-2.jpg

V pohárovom súboji sa predstavia okrem iného Ladislav Mokran (Renault Clio Sport), Patrik Magyar (Seat Ibiza), Radoslav Fabian (Opel Astra F) a Peter Olejár (Citroën Saxo). Pripomíname, že uzávierka prihlášok pre aktuálny ročník rally pod Tatrami je stanovená na nedeľu 14. mája úderom polnoci, pričom s redukovaným vkladom už 7. mája.

Tibor Szabosi;asr68651-3.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 50. PETROLTRANS Slovakia Rallye Tatry 2023 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile.

Roman ORDELT
tlačový tajomník 50. PETROLTRANS Slovakia Rallye Tatry 2023



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri