Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prihlasovanie na Slovakia Rallye Tatry bolo spustené

Tuesday, 19. 04. 2022 - 17:01, Radovan Szabosi   

Prihlasovanie na Slovakia Rallye Tatry bolo spustené

Necelých šesť týždňov zostáva do štartu najstaršej automobilovej súťaže na Slovensku. Štyridsiatydeviaty ročník SLOVAKIA RALLYE TATRY 2022 sa uskutoční v termíne od 26. do 29. mája s tradičným centrom v Poprade. V týchto dňoch bol na webovej stránke www.sams-asn.sk spustený systém elektronického prihlasovania pre súťažiacich a usporiadatelia z AOS klubu Poprad už prijímajú prvé prihlásené posádky.

Tibor Szabosi;asr69231-1.jpg

Deň pred Veľkým piatkom boli schválené SAMŠ a vzápätí zverejnené zvláštne ustanovenia aktuálneho ročníka tatranskej rally, ktorá odtajnila v kompletnej podobe časový harmonogram a predstavila aj skladbu rýchlostných skúšok. Na oficiálnom webe súťaže nájdu záujemcovia o štart všetky potrebné dokumenty. V rámci Majstrovstiev Slovenska v rally čaká na súťažné posádky v tradičnom víkendovom modeli sobota - nedeľa náročná trať v dĺžke 605 km, ktorá obsahuje 9 rýchlostných skúšok v celkovej dĺžke 123 km. Merané testy sa pôjdu na piatich úsekoch s názvami Mlynky, Vikartovce, Poprad, Novoveská Huta a Hnilec. Už skôr sme informovali, že trať sa vracia po piatich rokoch na ťažké úseky rýchlostných skúšok do oblasti Gemeru v okolí Rožňavy. Štartové pole v rámci klasifikácie Slovenský rally pohár a Regionálny rally pohár absolvuje kratšiu trať v dĺžke 328 km, ktorá obsahuje 5 rýchlostných skúšok v celkovej dĺžke 66 km. Poháristi nepôjdu rýchlostné skúšky Mlynky a Hnilec.

Tibor Szabosi;ac7i9407-2.jpg

Pred veľkonočnými sviatkami bolo spustené aj elektronické prihlásenie pre posádky prostredníctvom webovej stránky www.sams-asn.sk. Pripomíname, že uzávierka prihlášok pre aktuálny ročník rally pod Tatrami je stanovená na nedeľu 8. mája úderom polnoci, pričom s redukovaným vkladom už vo štvrtok 5. mája. Obraciame sa na súťažné tímy, aby sa prihlásili s predstihom. Prípravy na preteky takého rozsahu si okrem iného vyžadujú aj tlač veľkého množstva oficiálnych dokumentov, ktoré priamo súvisia s počtom zúčastnených posádok. Chceme byť efektívni, ekonomickí a v neposlednom rade aj ekologickí. Aj z týchto dôvodov sme uzávierku posunuli o týždeň skôr, ako bolo zvykom a to tri týždne pred štartom rally. Veríme, že na štarte privítame minimálne 50 posádok,“ povedal Stanislav Hanzeli, šéf organizačného výboru a riaditeľ Slovakia Rallye Tatry.

Tibor Szabosi;ac7i8570-5.jpg

Pár hodín po zverejnení zvláštnych ustanovení sa popradským usporiadateľom prihlásili prvé posádky. Ako úplne prvá bola domáca dvojica Jozef Valluš, Rastislav Babuša s vozidlom Renault Clio RS Ragnotti v rámci Slovenského rally pohára. Hneď po nich dorazila prihláška posádky z Rally Club Topoľčany v zložení Ladislav Mokran, Július Kováč na vozidle Renault Clio Sport. Premiantmi v rámci Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally sa stala prioritná posádka Lukáš Lapdavský, Július Lapdavský s vozidlom Škoda Fabia R5, súťažiaci za XIQIO Racing.

Michal Bobko;asf-3084-3.jpg

Súčasťou pretekov budú aj dve samostatné podujatia v rally pravidelnosti historických automobilov pod názvom 3. SLOVAKIA RALLYE TATRY REGULARITY (FIA Európska trofej v rally pravidelnosti historických automobilov, CEZ Historic Rally Regularity, Slovenská trofej rally hist. pravidelnosti - STRHP) a takisto 5. GREEN SLOVAKIA RALLYE TATRY, jazdy pravidelnosti vozidiel s elektrickým a hybridným pohonom. Obidve súťaže sa pôjdu podľa samostatných zvláštnych ustanovení, ktoré budú zverejnené v najbližších dňoch.

Tibor Szabosi;ac7i9635-3.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 49. Rallye Tatry Slovakia 2022 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile.

Roman ORDELT
tlačový tajomník
49. Slovakia Rallye Tatry 2022

Tibor Szabosi;asr68377-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri