Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prešovskí mušketieri mieria na Moravu

Tuesday, 12. 06. 2018 - 09:18, Ľuboš Kašický   

Prešovskí mušketieri mieria na Moravu

Počas nadchádzajúceho víkendu slovenský rely šampionát (MSR) pokračuje tretím podnikom v Hustopečiach. Na štarte mimoriadne silno obsadenej spoločnej súťaže s českým „majstrákom" nebude chýbať ani prešovský tím Rally System Slovakia.

Prešovčania vedení skúseným Vladom Bánocim nasadzujú v tejto sezóne tri súťažné posádky naprieč štartovým poľom. V triede 3 kormidluje vlajkovú loď Tomáš Konečný, ktorý spolu s Matúšom Lejkom štartujú na Subaru WRX. „Po Poprade, kde nás vytrápili technické problémy, som sa potreboval dostať znova do závodného tempa a tak sme v rámci prípravy zvolili štart na pretekoch v Ožďanoch. Konkurencia bola silná a preto sa tešíme, že sme sa v poradí vôbec nestratili. (pozn.: Konečný skončil v oboch súťažných dňoch na druhom mieste v triede za viacnásobným majstrom Európy, Petrom Jureňom). Na rozdiel od Jahodnej sme tentoraz preladili auto na kopec a zmazali tak výkonnostný deficit oproti „kopciarom". Výborne sme sa povozili a mohol som si vyskúšať aj špeciálne kopcové slicky. Po pretekoch sme auto znova rozobrali a prekontrolovali, aby sme minimalizovali riziko technických problémov. Do Hustopečí odchádzame v stredu poobede." Konečný je v priebežnom poradí triedy 3 po dvoch súťažiach na druhom mieste za Lapdavským a na Moravu cestuje s jasným cieľom. „Ideme zabojovať o prvé miesto v triede," neskrýva odhodlanie Tomáš Konečný, ktorý tak chce nadviazať na víťazstvo v triede z úvodnej súťaže v Prešove.

Tibor Szabosi;c50q2103-1.jpg

V triede 5 bude Rally System Slovakia reprezentovať posádka Peter Haluška a Rado Plichta (Seat Ibiza). Aj ich pod Tatrami vytrápili technické problémy a tak auto muselo prejsť tvrdou kontrolou počas ktorej sa pracovalo na odstránení všetkých technických závad. „V Poprade sme museli odstúpiť, čo nás mrzelo, lebo sa nám to často nestáva. Poctivo sme znova prešli celé auto a v Hustopečiach si to budeme chcieť kompenzovať čo najlepšou pozíciou v cieli," nechýba pevná vôľa ani skúsenému Petrovi Haluškovi.

Tibor Szabosi;c30i6275asf.jpg

Tretím mušketierom prešovského tímu je Igor Plichta, štartujúci na Citroene Saxo so spolujazdcom Michalom Svatom. Na rozdiel od Petra Halušku, ktorý bude mať v Hustopečiach premiéru, sa však už Igor Plichta na Morave povozil, keď v sezóne 2016 tu jazdil ešte v rámci Slovenského Rally Pohára. „Trate sú veľmi náročné. Strieda sa šotolina s asfaltom, pred čím mám veľký rešpekt. Rozhodne si to však ideme užiť a zabojovať o čo najlepší výsledok. Auto sme pripravili, ako sme najlepšie mohli a pokúsime sa nadviazať na popradské víťazstvo v triede 7," vraví pred odchodom na Moravu Igor Plichta.

Tibor Szabosi;c50q5052-1.jpg

XIV. Agrotec Petronas Syntuim Rally Hustopeče sa jazdí ako tretí podnik MSR, no zároveň je štvrtým podnikom majstrovstiev českej republiky. Súťaž je dvojdňová, pričom slovenské posádky budú bodované každý deň samostatne. Slávnostný štart je v piatok podvečer v centre Hustopečí odkiaľ posádky hneď pokračujú do podvečernej, respektíve nočnej prvej etapy. Tá sa končí až po polnoci cieľom šiestej rýchlostnej skúšky v Bořeticiach. V sobotu 16.júna je na programe ďalších šesť meraných úsekov druhej etapy. Spolu súťaž meria 331 km, pričom dĺžka eresiek je 147,5 km. Víťazov by sme mali spoznať v sobotu popoludní.

Tibor Szabosi;c50q7275.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri