Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prešovčania v lubeníckom „pekle“ nezhoreli

Tuesday, 17. 07. 2018 - 09:08, Ľuboš Kašický   

Prešovčania v lubeníckom „pekle“ nezhoreli

Mimoriadne náročný a medzi štartujúcimi rozporuplne prijatý bol desiaty ročník Rally Lubeník, ktorý sa v aktuálnej sezóne jazdil ako piata súťaž slovenského rely šampionátu. Pochopiteľne, že ani tu nechýbali na štarte prešovskí mušketieri Tomáš Konečný, Peter Haluška a Igor Plichta z tímu Rally System Slovakia.

Súťaž bola rozdelená do dvoch dní a v piatok začínala rýchlostnou skúškou, ktorá už svojim názvom „Veľké Peklo" napovedala, že sa na nej budú diať veci. Už tretie auto na štarte s bratmi Melichárkovcami havarovalo a dvihlo varovný palec pre ostatné posádky. „Je to krásna rýchlostná skúška, ale miestami to bolo už za hranicou. Autá tam dostali poriadne zabrať a bolo tam treba ísť s rozvahou, aby sa súťaž predčasne neskončila," uvažoval nahlas Tomáš Konečný štartujúci s Matúšom Lejkom na Subaru WRX. Statočný prešovský mušketier sa pasoval v triede tri o pekný výsledok s Ďodi Bérešom (Mitsubishi), no ani Tomášovi sa nevyhli technické problémy, ktoré ho pripravili o cenné sekundy. „Po RS2 sme museli meniť prednú pravú poloos a po RS7 zasa tyčku riadenia. Chlapci urobili dobrú prácu a všetko stihli opraviť. V závere sme si už strážili Kekeňáka a do poslednej eresky sme išli s náskokom. Preto môj spolujazdec zavelil, že to mám len skotúľať dolu kopcom. A pretože spolujazdec sa musí počúvať, tak sme už došli súťaž bez problémov," bral to nakoniec odľahčene Prešovčan, ktorému patrí druhé miesto v triede a deviate absolútne.

Tibor Szabosi;c30i3129-11.jpg

V triede sedem je síce konkurencia menšia ako v triede tri, no prešovská posádka Igor Plichta a Michal Svat svoj Citroen Saxo statočne vozia na prvom mieste. A inak tomu nebolo ani na „lubeníckom pekle". „Preteky boli veľmi pekné. Nám sa išlo veľmi dobre a od štartu sme viedli triedu. Súperi mali problémy a nakoniec sme v triede nemali konkurenta. Pre nás je však dôležité, že vydržalo auto a vezieme pekné body za víťazstvo v triede. Takže sme spokojní. Ďakujem tímu i našim partnerom a už sa tešíme na ďalšiu súťaž," vraví nová nádej prešovského rely športu, Igor Plichta.

Tibor Szabosi;asf-6079-2.jpg

Žiaľ, tento rok sa poriadne trápi bývalý majster Slovenska v triede päť, Peter Haluška. Starý známy Prešovčan mal v Lubeníku znova technické problémy, ktoré ho vyradili už v úvode súťaže. „Teraz nás vyradila porucha za tri eurá," smutne krúti hlavou Peter. „Urvala sa nám vysokotlaká olejová hadica a keď sme nechceli zadrieť motor, tak sme museli odstúpiť." Nuž veru, aj takýto krutý býva rely šport. I krutosť však vie byť krásna a inšpirujúca. Prešovskí mušketieri sa už teraz tešia na ďalšiu súťaž slovenského rely šampionátu, ktorá štartuje hneď začiatkom septembra v Trebišove. Ešte predtým však Tomáša Konečného uvidíme aj na štarte pretekov automobilov do vrchu na Dobšinskom kopci 20. - 22.júla 2018.

Tibor Szabosi;asf-5294-2.jpg

Pozrite si aj celú galériu zo štartu tímu na Rally Lubeník



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri