Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prešov bol mimoriadne rýchly, potvrdzujú aj Čechovci

Monday, 08. 07. 2019 - 18:44, Ľuboš Kašický   

Prešov bol mimoriadne rýchly, potvrdzujú aj Čechovci

Vyvážená rozumná jazda Čechovcov a „strecha“ Tibora Kovacsa. Tak by sa dal stručne zhrnúť štart popradského tímu STING MOTORSPORT na štvrtom podniku rely sezóny v Prešove.


Po dvoch zahraničných súťažiach na Morave a jednej klasike pod Tatrami sa slovenský rely šampionát pregúľal do druhej polovice sezóny na jednej z najstarších automobilových súťaží na Slovensku, v Prešove. Organizátor sa tento rok rozhodol zachovať rovnaké trate ako vlani a tým trochu skomplikoval život posádkam, ktoré vlani v Prešove neštartovali. Medzi nich patrili aj obidve popradské posádky.

Tibor Szabosi;c30i5442-20.jpg

To, ako rýchlo sa išlo, ukázala už prvá sekcia, keď najrýchlejší piloti jazdili o približne desať sekúnd rýchlejšie, ako vlani! „Tempo je šialene rýchle. Skúsenejší využívajú znalosť trate a nesmieme sa nechať vyprovokovať k ich naháňaniu,“ veľmi múdro vyhodnotil situáciu Rišo Čech hneď v úvode pretekov. A tak zatiaľ, čo sa vpredu odohrávala divoká naháňačka s časom, tak Čechovci nasadili vlastné tempo a držali si pozíciu v druhej polovici prvej desiatky. „Prešovské eresky sú naozaj veľmi pekné, no nesmierne rýchle a my ešte nemáme najazdené také kilometre, aby sme si dovolili provokovať riziko,“ chlapsky priznával Rišo. Časy ho však usvedčovali, že každým ďalším prejazdom sa zrýchľuje a postupne prichádza na chuť náročnej prešovskej súťaži. „Bolo to naozaj ťažké, ale postupne z nás opadával zväzujúci rešpekt a záver súťaže sme si už doslova užívali. Sme šťastní, že sme v cieli a vyjazdili sme si zasa slušné body do „majstráku“,“ zhodnotil nakoniec účinkovanie na Rally Prešov Richard Čech, ktorý spolu s otcom Róbertom svoj Ford Fiesta R5 dokázali doviezť na peknom ôsmom mieste v absolútnom poradí.

Tibor Szabosi;asf-9849-4.jpg

Po moravskej prestávke sa do šampionátu vrátil aj Tibor Kovacs, ktorý si na prešovskú súťaž dohodol Opel Adam so sekvečnou prevodovkou. „Autíčko je úžasné. Výborne sedí a poskytuje radosť zo šoférovania,“ pochvaľoval si Tibor. Lenže na druhom úseku sa dostal do nepríjemnej situácie, ktorá mala vplyv na jeho ďalšie účinkovanie v súťaži. „Na druhej rýchlostnej skúške bol v jednej zo zákrut naťahaný štrk cez celú cestu. Spomalil som, no aj tak ma to začalo voziť zo strany na stranu. Chytili sme rigol a už sme sa viezli. Niečo tam muselo byť, lebo nás to nakoplo a išli sme na strechu. nebolo to pri vysokej rýchlosti, ale už sa tomu nedalo zabrániť. Autu sa nič vážne nestalo a diváci, ktorí stáli neďaleko, nám pomohli znova na kolesá. Došli sme do servisu, kde však komisári zhodnotili, že nemôžeme pokračovať. Chcem preto všetkým ľuďom v našom tíme, ako aj partnerom a Lievenovi a jeho chlapcom poďakovať. Bolo to síce krátke, ale bolo to super!,“ povedal po odstúpení trochu sklamaný Tibor Kovacs. Tentoraz síce s Petrom Dovalovským cieľ nevideli, no obaja robia všetko preto, aby dokončili opravu svojho Mitsubishi Lancer do nadchádzajúcej súťaže v Trebišove. Tá je na programe 30. - 31.augusta a STING MOTORSPORT by mal znova nastúpiť v plnej zostave.

Tibor Szabosi;asf-9358-3.jpg

Celú galériu tímu zo súťaže v Prešove si pozriete tu.

sting-partneri3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri