Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Prekvapivý súboj Evansa s Tänakom vedie Evans!

Friday, 29. 03. 2019 - 23:12, Ľuboš Kašický   

Prekvapivý súboj Evansa s Tänakom vedie Evans!

Meeke v závere spomalil Evansa, ktorému komisári pridelili Tänakov čas a Evans nocuje prvý pred Tänakom.

 

„Nejdeme naplno, ale máme dobré tempo,“ tvrdil Ott Tänak (Toyota) v prvej etape na kľukatej asfaltovej Korzike. V závere mal dokonca drobné problémy s tlmičmi a aj preto nocuje na druhom mieste. Prekvapivým lídrom je Elfyn Evans na Fieste WRC! „Bol to dobrý deň,“ pochvaľuje si Walesan. „Sme schopní bojovať s Ottom a vieme, že keď všetko pôjde bez problémov, tak môžeme byť ešte rýchlejší.“ V záverečnej ereske nechtiac Kris Meeke (Toyota) spomalil Evansa, keď si nevšimol, že ho dobehol a komisári to riešili pridelením času pre Walesana. Poradie z predposlednej eresky sa tak nezmenilo a Evans stále vedie.

low-elf01.jpg

S miernou stratou z tretieho miesta všetko sleduje Thierry Neuville (hyundai), ktorý cíti svoju príležitosť. V závere sa postupne zlepšoval a vyhral aj posledný meraný úsek. „Miestami nám chýbal grip. Budeme však útočiť ďalej. Môžeme byť ešte rýchlejší,“ verí si Belgičan, ktorý vie, že už musí zapísať víťazstvo.

low-tanak01.jpg

Nedarilo sa Ogierovi (Citroen). Hneď v úvode vytočil hodiny a nemohol zaradiť spiatočku. Stratil asi desať sekúnd a potom sa to už len nabaľovalo. Francúz sa sťažuje na problémy s riadením a právom nocuje až na šiestom mieste.

low-001.jpg

Nuž a spomeňme ešte veterána Seba Loeba (Hyundai). Podobne ako Ogier, tak aj Loeb chyboval v úvode. Trafil obrubník a „rozladil“ auto. Loeb síce tvrdí, že sa to zlepšuje, no nocľah na ôsmom mieste s 2,5 minútovou stratou veľa nádejí starnúcej legende nedáva.

low-nevi01.jpg

V sobotu pokračuje Korzika druhou etapou, ktorá je z celého víkendu najdlhšia. Šesť meraných úsekov (v dvoch sekciách) meria 174 kilometrov a dlhý deň pre posádky skončí až okolo ôsmej večer.

Priebežné poradie po 1.etape na Korzike:
1. Elfyn Evans / Scott Martin (Ford Fiesta WRC) 1:09:39.6
2. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +4.5
3. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +9.8
4. Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +26.1
5. Teemu Suninen / Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) +30.9
6. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Citroen C3 WRC) +36.3
7. Esapekka Lappi / Janne Ferme (Citroen C3 WRC) +46.3
8. Sébastien Loeb / Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) +2:27.9



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri