Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Praha ukázala možnosti

Tuesday, 04. 12. 2018 - 16:18, Peter Baran   

Praha ukázala možnosti

Pražský rallysprint bol o kilometroch, o testovaní, spoznávaní techniky. Je pravdou, že SK DER Rally Team veril v pekné umiestnenie, ale v princípe to nebola najvyššia priorita. Ak majú Roman Odložilík a Jožko Béreš v budúcej sezóne bojovať o absolútne tituly, podobné preteky sú na nezaplatenie. Podmienky sa so súťažiacimi nemaznali. Jemnú snehovú prikrývku však neskutočne ocenili diváci. Veď práve tá premenila asfaltové úseky na o čosi atraktívnejšie, sneho-asfaltové šmýkanice.

Tibor Szabosi

Že to chalani vedia aj v tých najťažších podmienkach potvrdil Roman Odložilík s Martinom Turečekom hneď na prvom meranom úseku. Správne nastavenie Škody Fabie R5, výborná voľba pneumatík a šikovné Romanove ruky znamenali druhé miesto absolútneho poradia so stratou 0,5 sekundy na Václava Pecha. Druhý meraný úsek bol presným opakovaním prvého. Nie iba rovnakou trasou, ale aj výsledkom. Roman sa tak so stratou 1 sekundy vybral na Strahovský okruh.

Tibor Szabosi

A ten, ten mu vyslovene sadol. Sekundovú stratu premenil na 8,5 sekundový náskok hneď po prvom kole. Všetko vyzeralo tak, že ak sa nestane neočakávaná udalosť, Roman s Martinom si odnesú z Prahy víťazstvo. Ale presne tá neočakávaná udalosť sa stala. Aj majster tesár sa utne. Na druhom okruhu chalani minuli odbočku, čím si pripísali 22,2 sekundovú stratu. Posádku to vyviedlo z rytmu. Ďalšie kolá Strahova boli v znamení doháňania straty. To sa celkom darilo. Roman Odložilík s Martinom Turečekom sa prebojovali na celkové tretie miesto absolútneho poradia so stratou na víťaza iba 3,8 sekundy.

Tibor Szabosi

Druhým želiezkom v ohni Pražského rallysprintu nebol nikto iný, ako posádka Jozef „Ďodi“ Béreš – Lukáš Šintal na Forde Fiesta R5. Chlapcom štart nevyšiel podľa predstáv. Na rýchlostnej skúške „Subaru-Točná“, ktorá sa šla 2-krát, nachytali 4,3 a 3,4 sekundy.

Tibor Szabosi

Z jedenásteho miesta štartovali na Strahov. Nebola by to dvojica Ďodi – Luki, ak by hodila pušku do žita. Aj keď ani prvý okruh nepriniesol markantné zlepšenie, v tom druhom to už bola iná pesnička. Ďodi začal sťahovať stratu a po štvrtej rýchlostnej skúške sa vyšvihol na celkové druhé miesto. Nebyť výborného výsledku Martina Kočího v posledných dvoch meraných úsekoch, SK DER by bral zlato, od ktorého ho v súčte časov delilo iba 0,9 sekundy.

Tibor Szabosi

Aj výsledok z Pražského Rallysprintu naznačuje, že sezóna 2019 bude viac ako zaujímavá. Nie iba členovia SK DER Rally Teamu sú presvedčení, že zlato zo Slovenska by malo putovať do Debrade, zlato z Čiech zase do Zlína.

Tibor Szabosi

Ak nás sledujete, tak viete. Majstrovské Mitsubishi Lancer Evolution IX je stále „doma“. Neznamená to však, že bude stáť. Tajomstvo DER-ákov je odhalené. Richard Gonda, fenomenálny okruhový jazdec, si vyskúša tento dokonalý kus N-kovej techniky. Kde a kedy? Už to viete?

Peter Baran, SK DER Rally Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri