Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Potvrdené! Peugeot sa vracia

Thursday, 05. 12. 2019 - 14:19, Ľuboš Kašický   

Potvrdené! Peugeot sa vracia

Nedávno sme lamentovali nad odchodom Citroenu s WRC, no zároveň sme si naznačili, že PSA uvažuje o návrate do WEC so značkou Peugeot. Teraz sa to potvrdilo.

 

Francúzsky tím Peugeot oznámil, že sa v sezóne 2022/2023 vrátil do Majstrovstiev sveta vytrvalostných špeciálov (WEC) v najvyššej triede LMP1. Do šampionátu vstúpi v spojení so švajčiarským súkromným tímom Rebelion Racing, ktorý mimochodom vyhral ostatné preteky WEC v Číne. Tím by sa mal oficiálne volať Peugeot Rebelion.

peugeot-wec-lmp1.jpg

„Auto postavíme spoločne a vedľa toho vybudujeme spoločný tím,“ povedal prezident Rebelion Racing, Alex Pesci. „Peugeot je súčasťou histórie vytrvalostných pretekov a zvládol vznetové aj zážihové motory. V súčasnosti však svoju pozornosť obraciame na novú kapitolu elektrifikovaných hybridných pohonov. Veríme, že budeme úspešní aj tentoraz,“ povedal zasa šéf automobilky Peugeot, Jean-Philippe Imparato.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri