Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Posledný kopec 2019 s vicemajstrom Igorom Drotárom

Wednesday, 02. 10. 2019 - 07:51, Public relations   

Posledný kopec 2019 s vicemajstrom Igorom Drotárom

Prešovská automobilová legenda Igor Drotár zakončil svoju sezónu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) uplynulý víkend na Ostrej Lúke. Aj keď by výsledok nezmenil jeho konečnú pozíciu, dal so svojím tímom do boja maximum.

Igor Drotár bol korunovaný za druhého muža, resp. vicemajstra MSR PAV, už na predposlednom kopci na Pezinskej Babe. Suverénne výkony konkurenta Věroslava Cvrčeka ml. s neprekonateľnou špičkovou technikou nemohol Igor ohroziť so Škodou Fabia DTRi ani na krátkej Ostrej Lúke (28.-29.9.). Sobota navyše začala s problémami a pokračovala s nevyspytateľným počasím, no výsledok po oba dni priniesol Igorovi dve výborné druhé miesta v celkovom hodnotení.

Tibor Szabosi;c30i3582-22.jpg

Igor Drotár: "Ostrá Lúka boli naše posledné kopcové preteky tento rok. Aj keď som sa stal vicemajstrom už na Pezinskej Babe, bolo by nefér voči usporiadateľom, fanúšikom a samozrejme reklamným partnerom, keby sme neštartovali. Zišla sa napokon skvelá konkurencia a potešila aj účasť Dávida Komáreka so špeciálom McLaren F1 EVO. Po oba dni som skončil na druhom mieste v MSR. V sobotu nebolo vôbec jasné, čo máme obuť, kvôli nepredvídateľnému počasiu. Väčšina šla hladké pneumatiky, ja som rátal s dažďom a obul som mokré pneumatiky. No ukázalo sa, že mi chýbalo 10 minút, kedy sa spustil dážď, a to už bolo neskoro. Nedeľa bola krásna slnečná. Chcem obzvlášť pochváliť mechanikov: hneď na úvod v sobotnom tréningu sa objavili ťažko zistiteľné problémy s autom, no chlapci to dokonale zvládli a auto šlo napokon skvele. Počas zimy budeme premýšľať, čo spravíme v ďalšej sezóne, aby sme náš deficit voči Cvrčekovcom znížili."

Tibor Szabosi;c30i0723-18.jpg

Motoristická sezóna ešte nekončí: na programe je 45. Rally Košice na známych a obľúbených tratiach v kopcoch neďaleko metropoly východu. V kalendári je zapísaná na 18.-20. októbra.

Tibor Szabosi;c30i3691-35.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri