Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Posledná séria rozhovorov s jazdcami Carpoint Junior Cupu

Monday, 20. 06. 2011 - 14:27, Daniel Mandzi   

Posledná séria rozhovorov s jazdcami Carpoint Junior Cupu

Pred nedávnom sme uverejnili rozhovor so Števom Demeterom Ako účastník Carpoint Junior Cupu sa však rovnako prezentuje i druhá polovica súrodeneckého dua Matej Demeter, rovnako sme ho pozvali k rozhovoru, bol rovnako usmiaty ako jeho brat Števo či otec stojaci povedľa.

Meno a priezvisko: Matej Demeter
Vek: 17
Jazdí na: Suzuki swift 1.3 (1300).......
Kariéra: 3. miesto v kategorii J- junior za sezónu 2010 v autoslalome
Cieľ: Jazdiť v seriáli VTCC

Matej, prezraď nám, kedy si sa začal venovať motoršportu? (smiech) No vieš, asi tak od 5 rokov, rovnako ako brat. Predpokladám, že k tejto záľube Ťa priviedol otec? (smiech) Jasné, priviedol. Rovnako motivujúce bolo sledovať pri jazdení brata. Nevyskúšaj to, keď to vidíš. (smiech) Na Tvoj vzor je asi zbytočné sa pýtať, je ním otec, alebo sa mýlim? Nie, nemýliš, je ním otec. Prezraď nám, aké sú Tvoje ďalšie ciele? Predbehnúť brata ( smiech). Teraz vážne, chcel by som aspoň raz byť druhý v SS2. No a zase sme pri tom, že predbehnúť brata (smiech)

Medzi Vami dvomi je veľká dávka súťaženia? Ani nie, myslím, že taká normálna. Máme sa radi, ale je skvelé si merať sily s ním. Ja som nás prihlásil do Junior Cupu.(smiech) Kde vznikol ten popud prihlásiť sa? Predpokladám, že nebolo dôvodom len poraziť brata?  Nie, samozrejme že som videl i iné možnosti. Mám rád adrenalín. Druhá vec je, že pokiaľ chcem byť lepší, potrebujem zlepšovať zručnosti a techniku. Vyjazdiť sa ešte väčšmi a Carpoint Junior Cup považujem za výbornú príležitosť. Myslíš, že na Slovensku je dostatočne veľa príležitostí? Myslím, že je ich čoraz viac. Vyššia konkurencia si ich viac menej vyžiadala a to sa mne osobne páči. Len tak ďalej s tou stúpajúcou tendenciou.

Matej, ďakujeme za rozhovor, želáme veľa šťastných kilometrov v tejto sezóne, dobre si zajazdi a tešíme sa na výsledky konca sezóny.

Meno a Priezvisko: Milan Pokorný
Vek: 16
Jazdí na: Škoda Fabia, objem 1390, výkon 110HP
Kariéra: V roku 2004 - 2.miesto v Majstrovstvách Slovenska motokár - trieda KADET, 2008 - 2010 - preteky automobilov do vrchu (Majstrovstvá Slovenska, Liqui Moly Berg Cup) - niekoľko pódiových umiestnení v triede E1-1400 a tiež v kategórii Junior, 2010 - preteky automobilov na okruhu - pódiové umiestnenia v triede D4-1400 aj v kategórii Junior
Cieľ: Jeho cieľom je pretekanie v seriáli WTCC, no tiež by som si rád vyskúšal rally. V sezóne 2011 by sa rád zúčastnil viacerých podujatí Liqui Moly Berg Cup-u, vybratých pretekov Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu a na okruhoch, a tiež niekoľkých pretekov v Autoslalome.

Tibor Szabosi;co8c6146-1.jpg

Milan, prezraď nám, ako si sa Ty dostal k motorizmu? My máme motoršport už v rodine. Dedko pretekal, otec rovnako. Odmala som vyrastal v tomto prostredí. Ostalo to v génoch. A už v ôsmich rokoch som najskôr podľahol motokáram. Zvedavosť ma viedla ďalej a dnes sa venujem okruhom a kopcom. Povedz nám Tvoje ciele.  Asi tým najväčším je dostať sa raz do WTC a pretekať vo WTTC. Uvedomujem si, že ma čaká ešte množstvo práce. Máš svoj vzor v motoršporte? Áno, je ním Andy Priaulx. Prečo si sa rozhodol zúčastniť sa Carpoint Junior Cupu? Vidím v ňom ďalšiu príležitosť. Páči sa mi, že je to juniorská súťaž. Pretože mám pocit, že mi na Slovensku v rámci motoršportu tieto druhy súťaží chýbajú. Preto by som privítal viac záujmu zo strany organizátorov cupov o juniorov a rovnako väčšiu podporu zo strany sponzorov.

Tibor Szabosi;co8c4899-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri