Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Posádky Kesko Racing Teamu si premiérovo vyskúšali Rally na Kopnej

Wednesday, 10. 05. 2023 - 19:35, Miroslav Majláth   

Posádky Kesko Racing Teamu si premiérovo vyskúšali Rally na Kopnej

Druhé kolo slovenského rally šampionátu odštartovalo za riekou Moravou, v Slušoviciach. Medzi viac ako stovkou súťažiacich sa predstavili aj dve posádky rožňavského Kesko Racing Teamu.

 

František Dušek;kopna-2023-047.jpg

Podujatie pod názvom Síť21 Rallysprint Kopná 2023 odštartovalo v priebehu prvého májového víkendu s centrom v Slušoviciach. Rýchlostné skúšky, ktoré vo svojom harmonograme s nejakými zmenami máva aj legendárna Barum Rally Zlín, poriadne preverili pripravenosť súťažných posádok.

František Dušek;kopna-2023-083.jpg

V prípade Kamila a Erika Švecovcov jazdiacich na vozidle Peugeot 208 Rally4, to bola prvá Kopná v ich pretekárskej kariére. Napriek tomu bojovali dobre, pričom výsledkom bolo prvenstvo v triede 5, ale aj tretie miesto medzi dvojkolkami v rámci slovenských majstrovstiev v rally.

Tibor Szabosi;asr62505-9.jpg

„Bola to pre nás nová skúsenosť. Trate boli poriadne náročné a bojovať proti českým posádkam, ktoré tieto rýchlostné skúšky jazdia celkovo štyrikrát v roku a poznajú ich do detailov, bolo veľmi náročné. Navyše sa s nami pohralo aj počasie, pričom na začiatku a v závere bola trať suchá, no ostatok sme išli na vode. Ale splnili sme svoj cieľ a som spokojný,“ povedal Kamil Švec po dojazde do cieľa.

Tibor Szabosi;asr60887-8.jpg

Marián Kekeňák so Zdenkom Bystránom a vozidlom Ford Fiesta Proto vybojovali na Kopnej druhé miesto v triede 11. Aj oni trate nepoznali a vyskúšali si ich prvýkrát v živote.

František Dušek;kopna-2023-046.jpg

„V našom prípade sme nie celkom dobre trafili voľbu pneumatík. Na začiatku to bolo dobré a nám sa darilo robiť dobré časy, ale veľký prepad nastal v druhej sekcii súťaže. Tu nám pneumatiky nefungovali a samozrejme nás to stálo priveľa času. Ale sme v cieli a to je podstatné,“ doplnil Marián Kekeňák.

Tibor Szabosi;asr62476-8.jpg

Súťažné posádky Kesko Racing Teamu uvidíme opäť v akcii o dva týždne na Rallye Tatry 2023 v dňoch 19. – 20. 5. 2023, keď odštartuje tretie kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2023.

Miro Majláth 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri