Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Portimao privíta na Rotax Max Challenge Grand Finals troch Slovákov

Monday, 22. 10. 2012 - 16:35, Daniel Mandzi   

Portimao privíta na Rotax Max Challenge Grand Finals troch Slovákov

Blíži sa tohtoročné finále Rotax Max Challenge Grand Finals 2012, ktoré sa koná 28.novembra až 1.decembra na trati v portugalskom Portimao. Na svetovom finále nebudú chýbať ani slovenskí pretekári, ktorí si vybojovali tituly a tým aj miestenku na finále.

Dominik Bugár;f09-3661.jpg

Tento rok budú Slovensko reprezentovať traja pretekári. V triede Rotax Max Junior si postup vybojoval, napriek zraneniu ramena, mladý 15 - ročný pretekár Patrik Pastorok, ktorý sa tak na Rotax Max Challenge Grand Finals zúčastní už tretíkrát. Aj napriek spomínanému zraneniu, kvôli ktorému vynechal dva „závodné víkendy" vo Vysokom Mýte a Českej Lípe, sa Paťovi podarilo získať cenné body a postúpiť do finále. Patrik síce titul Majstra Slovenska nezískal, ale to jeho postup neohrozilo, keďže najviac bodov si vybojoval Max Hoffer z Rakúska, ktorý nemôže postúpiť na svetové finále zo slovenských majstrovstiev.

img-0345-1.jpg

V triede Rotax Max budeme mať dvoch zástupcov, 16-ročného Sándora Jakaba a taktiež 16 - ročného Mareka Chromého z Piešťan. Sándor Jakab z teamu KMS Racing si vybojoval titul Majstra Slovenska suverénnym náskokom v počte bodov. Napriek tomu postup si vybojoval zo seriálu CEE Rotax Challenge, keď skončil druhý za Ukyom Sasaharom z Japonska, ktorý logicky nemôže postúpiť zo Zóny strednej a východnej Európy, keďže má japonské občianstvo a nie je rezidentom ani jedného zo štátov strednej a východnej Európy. Sándor tak postupom z CEE Rotax Max Challenge umožnil ďalšiemu pretekárovi z Majstrovstiev Slovenska, aby sa mohol zúčastniť tak prestížneho svetového finále. Ďalším postupujúcim sa preto stal spomínaný Marek Chromý z Piešťan, ktorý v rámci Majstrovstiev Slovenska obsadil druhé miesto.

Dominik Bugár;f08-4682.jpg

Takže chalanom držíme palce, nech sa im darí tak, ako po celú sezónu a už teraz sa tešíme na ich počínanie a súboje na trati v Portimao. A úprimne závidíme.

Michaela Pešková

brp-powertrain-20inserat-20vroom-20gf-202012-20web.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri