Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Porsche Sprint Challenge Central Europe

Tuesday, 29. 01. 2019 - 16:03, Public relations   

Porsche Sprint Challenge Central Europe

Vitajte pri zrode novej superstar z dielne Porsche Motorsport! Vozidlo 718 Cayman GT4 Clubsport vyvinuli špeciálne na okruhové pretekanie a druhú generácia ikonických “gétéčiek” predstavili verejnosti v slávnej Daytone 3. januára 2019. Porsche Sprint Challenge Central Europe (PSCCE) vznikol ako ideálna pôda pre tento stroj so špičkovou jazdnou dynamikou. Tento nový seriál je najnovšou kapitolou v inak dlhom a úspešnom partnerstve značky Porsche so spoločnosťou Lechner Racing.

 
Úvodná sezóna 2019 Porsche Sprint Challenge Central Europe pozostáva z piatich okruhových podujatí na Slovensku, v Rakúsku, Poľsku, Česku a Maďarsku. Každý pretekársky víkend ponúkne dva krátke “šprinty” a taktiež stomíľové vytrvalostné preteky (tzv. Endurance). Celkovo 15 pretekov tak môžu záujemcovia absolvovať ako jednotlivci, alebo s vlastným tímom. “Prineste si so sebou rodinu a priateľov” - je motto značky Porsche a ich pohostinného zázemia na každom podujatí, ktoré bude ideálnym miestom stretnutí s obchodnými a reklamnými partnermi. Všetky tréningy, kvalifikácie a preteky sú naplánované na piatok a sobotu, čo necháva priestor pre nedeľné firemné jazdy, či prehliadky zaujímavých miest ako Budapešť, Praha, alebo Salzburg.

2f51a28b-932b-4ae6-9b79-b749d8ab2a24.jpg

Michael Dreiser, riaditeľ predaja motoršportu v Porsche hovorí: „Spolu s Lechner Racing sme v zákulisí pracovali na koncepte “príď a jazdi” (“Arrive & Drive”) viac ako rok. Spolupráca Porsche s Lechner Racing za posledných niekoľko dekád, ako aj bohaté športové skúsenostiRoberta a Waltera Lechnerovcov rozhodli o našom výbere správneho partnera pre tento projekt. Lechnerovci sú stelesnením úspechu v motoristickom športe spolu s touto druhou generáciou. Nesú so sebou vskutku zaujímavú históriu organizovania pretekárskych seriálova taktiež bohaté skúsenosti zo zaujímavých podujatí.”

“Ak ste začínajúci pretekár, absolvent motokárových seriálov, alebo klubový pretekár – Porsche Sprint Challenge Central Europe je ideálnou bránou do sveta motoršportu značky Porsche,” dodáva Robert Lechner, športový riaditeľ Lechner Racing. “Sme nadšení, že do nás Porsche vložilo dôveru s exkluzívnou licenciou pre strednú Európu.”

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport ponúka dokonalý základ pre Porsche Sprint Challenge Central Europe. Riaditeľ motoršportu Porsche Fritz Enzinger: “718 Cayman GT4 Clubsportmá ešte výraznejšiu pretekársku DNA, ako jeho predchodca. Spolu s výrazne vyšším výkonom sme zlepšili aj prítlak. Taktiež sme lepšie prispôsobili kokpit potrebám pilota.”

Šesťvalcový motor typu boxer s objemom 3,8 l produkuje maximálny výkon 425 konských síl, čo je o výrazných 40 koní viac, než v predošlom modeli, a to pri hmotnosti vozidla 1320 kg. Prenos výkonu na zadnú nápravu zabezpečuje šesťstupňová duplexná spojka prostredníctvom mechanického zadného uzáveru diferenciálu.

Walter Lechner, technický riaditeľ Lechner Racing, dodáva: “Na 718 Cayman GT4 Clubsportoch zužitkujeme naše rozsiahle skúsenosti, ku ktorým patrí mnoho víťazstiev a titulov v niekoľkých pohárových seriáloch značky Porsche. Teším sa, že účastníkom a ich pretekárskym autám poskytneme náš najvyšší štandard vrátane prípravy, údržby, logistiky a samozrejme celkových služieb počas týchto podujatí.”

Kalendár PSCCE 2019:

Predvádzacie podujatie, Rakúsko: 4. apríl 2019, Salzburgring

Prvé podujatie, Slovensko: 3.-4. máj 2019, Slovakia Ring

Le Mans-Weekend, Rakúsko: 14.-15. jún 2019, Salzburgring

Summer Challenge, Poľsko: 12.-13. júl 2019, Tor Poznaň

Autodrom Racing, Česko: 13.-14. september 2019, Autodrom Most

PSCCE Season Finale, Maďarsko: 4.-5. október 2019, Hungaroring



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri