Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Polovka si víťazstvom upevnil vedenie v SRP

Tuesday, 09. 07. 2019 - 10:40, Ľuboš Kašický   

Polovka si víťazstvom upevnil vedenie v SRP

Aj napriek prehrievajúcemu sa motoru sa posádka popradského tímu TATRY RACING dokázala presadiť v prešovskom druhom podniku sezóny Slovenského Rally Pohára.

 

Prešovská súťaž bola druhým podnikom Slovenského Rally Pohára 2019 a praktický tretím súťažným dňom sezóny. Posádka popradského tímu TATRY RACING na Šariši štartovala aj vlani a bola si preto vedomá drobnej výhody zo znalosti tratí. „Ráno sme si to prešli pri obhliadke trate, no ani sme nemuseli robiť rozpis. Použili sme ten vlaňajší. Akurát sme doplnili drobné detaily,“ prezradil pred štartom Tomáš Polovka, ktorý s Danom Turcsányim verili sebe aj svojmu Seatu Ibiza zaradenému do triedy RP3.

Tibor Szabosi;asf-0270-5.jpg

Hoci podvečer pred piatkovým slávnostným štartom na námestí v centre mesta počasie trochu pohrozilo prehánkami, tak v sobotu sa vydaril ideálny súťažný deň a posádky sa mohli naplno sústrediť na jazdu. „Vyštartovali sme dobre, no hneď na prvom úseku nás prekvapilo, že sa nám začala prehrievať voda,“ približuje už samotný priebeh súťaže pretekár tímu TATRY RACING. „Teplota stúpla až na 120 °C a my nevedeli sme, či niečo nemáme s autom. Preto sme v druhej rýchlostnej skúške zapli kúrenie, aby sme to trochu stiahli. Už po druhom úseku sme však videli, že máme dosť veľký náskok a tak sme sa rozhodli ísť v druhej sekcii s rozumom. Nechceli sme autu ublížiť,“ pokračuje Tomáš Polovka. „V ďalších dvoch meraných úsekoch druhej sekcie sme radšej auto príliš netočili a kontrolovali si pozíciu. Takto sa nám podarilo dôjsť do cieľa a zvíťaziť.“

Tibor Szabosi;c30i6165-21.jpg

Spišská posádka popradského tímu využila svoje skúsenosti a zaslúžene zvíťazila nielen vo svojej triede (RP3), ale aj v absolútnom hodnotení Slovenského Rally Pohára, čím si upevnila vedúcu pozíciu v priebežnom poradí SRP 2019. „Škoda, že neprišli Spišiakovci. Možno by to bolo viac zaujímavé,“ uvažuje nahlas Polovka. „Možno by sme museli viac pritlačiť na pílu a možno by to vyzeralo úplne inak. Ale je to tak, ako to je a my sa tešíme peknému výsledku. Výborne sme si zajazdili na kvalitne pripravenej súťaži a preto sme spokojní. Chcem sa preto poďakovať za podporu chlapcom v servise, celému tímu TATRY RACING na čele s Vladom, rodine a samozrejme našim fanúšikom, ktorých sme cítili na trati,“ uzatvára spokojný a šťastný Tomáš Polovka. A spokojný a šťastný bol aj šéf tímu, Vlado Chovan. „Mám radosť z pekného výsledku našej posádky. Bola to pekná súťaž s radostným koncom pre celý tím a to nás povzbudilo do ďalšej práce.“

Tibor Szabosi;asf-0278-5.jpg

Do konca sezóny SRP máme ešte tri súťaže. Tou najbližšou je Rallye Trebišov v dňoch 30. – 31.augusta a tím TATRY RACING určite na štarte nebude chýbať.

Pozrite si galériu tímu TATRY RACING zo súťaže v Prešove.

tatryracing-jul.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri